Реклама / Ads
0| 3640 |26.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Д-р Валентин Василев: Веднъж съм възраждал Разград, ще го направя отново

.
Валентин Василев е родом от Разград, завършва средното си образование в Разград, отслужил е военната си служба в периода 1989 – 1991 г., след това следва в Тракийския университет в Стара Загора и там завършва специалност „Ветеринарна медицина“.
 

Професионалния си път като военен ветеринарен лекар започва в клуб за високо спортно майсторство по конен спорт ЦСКА. След това преминава на работа в Регионалната ветеринарно-медицинска служба. Работил е в отдела по контрол на храни, след това преминава като официален държавен лекар на една община. 2009 г. е назначен в първия кабинет на Борисов за областен управител на Разград. След приключване на мандата си е народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание до 2015г., в която е избран за кмет на община Разград до 2019 г. Няколко години е директор на „Северноцентрално Държавно горско предприятие“. На предстоящите избори на 29 октомври е кандидат за кмет на Разград издигнат от коалиция „Заедно за силна община“, с номер 13 в интегралната бюлетина.

 

„Имам още несвършена работа, която бях планувал от предходния ми мандат. За съжаление понякога един мандат е доста кратък за идеите, които имаш. Натрупах изключително голям оперативен опит и буквално от първия ден на избирането ми мога да започна да работя с екипа си в интерес на гражданите на Разград. Категорично не съм доволен от сегашната ситуация, в която е община Разград. Може би трябва да си припомним, че настоящият кмет отсъства доста дълго време – поне аз не съм го виждал. Не са го виждали и гражданите на Разград и много дълго време беше заместван. По този начин в голяма степен се разми отговорността. Нашите съграждани не знаят кого да държат отговорен за всички проблеми, които в следствие на няколко години се натрупаха“, разказва Василев.

 

„Бих променил отношението на общината към нашите съграждани“, заяви д-р Валентин Василев и определи положението на община Разград в последните години в ситуацията на орел, рак и щука. Представители на различни политически партии, всеки с неговите си интереси, цели и задачи завладяха общината. Администрацията на практика беше почти блокирала, за да може да задоволи разпорежданията на някои от заместниците“, припомня Василев.

 

„Трябва да търсим начини за подобряване на бизнес средата не само на едрия бизнес, на който имаме много сериозни представители в нашата община, но и на дребния. Мога да дам пример в момента е проблем дори намирането на помещения за извършването на определена дейност. Бизнес зона „Перистър“ се изчерпа, търсят се варианти, в които да се намират малко по-големи парцели, за да могат да инвестират по различни начини“, каза кандидатът за кмет.

 

„През последните две години миризмите, които се носят в града са един от най-сериозните проблеми. Въпреки че част от контролните органи се опитват да ни убеждават колко било безвредно всичко това, всеки един от нас сам вижда в определени часове на деня, че излизайки на улицата не може да се диша. Това е проблем, който касае всички нас не само местната общност, а и оторизираните държавни органи, които трябва по категоричен начин да се произнесат по това кой е основният причинител. Много е удобно да се лансира тезата, че проблемът е градската пречиствателна станция. Аз не мисля, че е само там – може би част от нашите съграждани не си спомнят какви бяха усилията ни за разрешаването на този проблем. Има една асоциация по ВИК, която обединява дружествата, които снабдяват с вода нашата област. Ние направихме невероятно големи усилия да консолидираме асоциацията по ВИК, за да може да се възползваме от парите и субсидиите, които държавата и оперативните програми биха дали. Бяхме предвидили тогава ремонт на градската пречиствателна станция, която беше от порядъка от 20 млн. лв. по онова време и допълнително щеше да има средства за инвестиции за подобряването и довеждането на чиста питейна вода. Но общинският съвет така и не пожела да гласува присъединяването на тяхното предприятие. Асоциацията остана неконсолидирана и на практика загубихме много средства. Ако това нещо го бяхме направили тогава сега щяхме да имаме една ремонтирана пречиствателна станция, която по категоричен начин щеше да бъде извън заподозрените за миризмите“, категоричен е Валентин Василев.

 

„Има много хора, които си дават сметка, че миризмите в града не са само от фекално-битови отпадъци, а мирише на химични съединения. Всеки един по веригата трябва да поеме своята отговорност“, каза Валентин Василев, с номер 13 в бюлетината.

 

Кандидатът за кмет на Разград на „Заедно за силна община“ призова контролните органи да си извадят главата от пясъка и най-накрая да формулират кой е истинският причинител на тези миризми. „Ако са няколко нека да ги покажат“.

 

„Веднъж съм възраждал Разград, ще го направя пак. Не ме е страх от никого и съм го доказал“, казва кандидатът за кмет.

 

Валентин Василев ще работи за подобряване на средата на живот от най-малкото село в община Разград до самия град. Той изтъкна, че жителите на малките населени места са му споделили по време на проведените срещи, че през последните 4 години нищо не е направено нито за тях, нито за населените места.

 

Кандидатът за кмет на „Заедно за силна община“ Разград припомни, че по време на неговия мандат 2015 – 2019 г. са направени ремонти на над 20 пенсионерски клуба, не само в самия град, но и по селата.

 

„Успях да се преборя за едно целево финансиране на бюджет в рамките на 1.7 млн. лв., които бяха изцяло и само за инвестиции в инфраструктурата на малките населени места“, припомня Василев.

 

Кандидатът на коалиция „Заедно за силна община“ – Разград д-р Валентин Василев призова жителите на Разград да го изберат и подкрепят с номер 13 на изборите на 29 октомври, защото го познават, знаят какво е свършил и какво може и защото не е част от статуквото, което в момента пак прозира лекичко зад перденцето.

 

„Надявам се, че с подкрепата на разградчани ще успеем да направим така, градът и общината ни да вървят в по-правилната посока“.

 

Гласувайте с номер 13 за кандидата за кмет на Разград д-р Валентин Василев и негова листа с общински съветници на коалиция „Заедно за силна община“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3571 |26.10.2023 Приоритет на Хекимян в областта на културата: София да продължи да бъде столица на духа . 0| 3579 |26.10.2023 МК „БСП за България“: Работим последователно за обновяването на пътната инфраструктура в Русе . 2| 3804 |25.10.2023 София има нужда не от кукла на конци, а от смелост и компетентност . 0| 3691 |25.10.2023 Данаил Димов: Ще работя гласът на софиянци да се чуе в Общинския съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads