Реклама / Ads
4| 10350 |29.11.2016 АКТУАЛНО

Само във Фрог: #КОЙ ще строи оградата в Харманли

.
Близката до Пеевски фирма ”Водстрой 98” ще строи оградата в Харманли
Когато властта закъса за спешни строителни дейности, на помощ веднага се появява #КОЙ. Свързваната с депутата Делян Пеевски компания с мултимилионни поръчки „Водстрой 98” АД е официално поканена от Държавната агенция за бежанците, за да изгради оградителни елементи около бежанския център в Харманли, станал арена на сблъсъци между мигранти и полиция.
 

По време на сблъсъците стана ясно, че големи части от стената на лагера са разрушени частично или напълно, а през тях свободно са могли да излизат настанените чужденци. Наложи се тези участъци дори да бъдат запушени от камионетки на жандармерията, докато напрежението спадне.

 

Поради спешността на поръчката агенцията няма да обявява търг по Закона за обществените поръчки, а директно преминава към изпращане на покана към изпълнителите. И #КОЙ, ако не Водстрой е сред първите поканени? Любимата строителна компания на корпулентния бизнесмен в миманса ще се погрижи за общо три от обявените шест позиции за укрепване на бежанския център.

 

На нея ще се падне да направи:

 

„Надграждане на 660 метра съществуваща ограда с метална конструкция и 3 реда спирала тип „Бруно“.

 

„Възстановяване на 380 метра съществуваща ограда и изграждане на надстройка с 3 реда бодлива тел“

 

„Изграждане на 74 метра надстройка на съществуваща бетонова ограда с 3 реда бодлива тел“

 

Цената на поръчката е ниска, спрямо стандартите за компанията – едва около 50 000 лв. Важна е обаче тенденцията властта да разчита на фирми от кръга #Кой всеки път, когато й се наложи.

 

Другият поканен да изпълни останалите три позиции от поръчката е смолянската фирма „Инджовстрой” ЕООД, собственост на Капка Сашева Инджова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4713 |28.11.2016 Петима афганистанци са в болница след метежа в Харманли . 1| 4242 |28.11.2016 Петя Първанова: В Харманли всичко е спокойно, част от лагера става от затворен тип . 1| 4613 |28.11.2016 Фрогоко: Строителен надзор одобрява ”на кило” всички обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads