Реклама / Ads
2| 5097 |22.07.2009 НОВИНИ

РЗС иска промяна в Конституцията и свикване на ВНС

.
7-те точки в документа подкрепят напълно създаването на самостоятелно правителство на ГЕРБ и изразяват уважение към неговия избор да състави самостоятелен кабинет. РЗС е готова на всичко да не позволи на БСП и ДПС да саботират правителството. Партията - с искане за промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание.
 
„РЗС остава на заявената преди и след изборите позиция, че за разлика от традиционната практика за 100 дни, дава шест месеца доверие - заради тежките проблеми, наследени от тройната коалиция, и заради икономическата криза.”, гласи първата точка на декларацията, която ще бъде официално представена утре в 11 ч на малката трибуна в Народното събрание. Партията на Яне Янев подчертава, че никога не е искала постове и министерски кресла срещу своята подкрепа. Единственото, на което се опирала тя е да не се позволи на БСП и ДПС да саботират новото правителство с премиер Бойко Борисов и да се потърси отговорност от техните действия през четирите години управление.

Декларацията гласи още, че РЗС няма да носи политическа отговорност за действията на ГЕРБ, тъй като не участва в изпълнителната власт. Партията на Янев обаче поясни, че като дясно-консервативна и проевропейска поема политически ангажимент да работи последователно и конструктивно в парламента за създаване на законодателна база на неотложните промени, от които се нуждае България.

РЗС очаквали от новия парламент ефективни мерки за ликвидиране на корупцията, справяне с икономическата криза, стабилизиране на държавността и формиране на нов образ на страната ни пред европейските институции. В зависимост от действията на правителството в тези насоки, РЗС ще определи отношението си към него след изтичане на 6-месечния срок.

Документът завършва с точка, в която партията адмирира приемането на Декларацията за основните приоритети на 41-ото Народно събрание на Република България тази сутрин в първото му заседание РЗС настоява да се подпише политическо споразумение за създаване на конституционно мнозинство за промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4648 |17.07.2009 Над 6 000 души от Смолянскo за промяна в избирателния закон . 1| 5610 |29.04.2009 Г. Тонева: Идеята за промяна ще ме ръководи . 29| 5707 |27.02.2009 ГЕРБ иска промяна на конституцията . 17| 4816 |17.11.2008 Налагала се промяна в политиката и програмата на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads