Реклама / Ads
6| 2911 |15.04.2023 НОВИНИ

11 станаха жертвите на руските удари по украинския град Славянск

.
11 станаха жертвите на руските удари по украинския град Славянск Източник: БГНЕС
Украинските власти съобщават, че броят на жертвите на руските ракетни удари по град Славянск в Източна Украйна е нараснал до 11 души, докато спасителните екипи се опитват да достигнат до хора, затрупани в отломките на жилищна сграда, съобщи АП, цитирана от БТА.
 

По данни на Държавната служба за извънредни ситуации спасителните екипи в Славянск са извадили телата на двама души изпод развалините на къща, пострадала при ракетните удари вчера. "Днес те издирваха и петима души, останали под отломките на жилищната сграда, както и жителите на три блока, които бяха обявени за изчезнали", съобщи Вадим Лях, ръководител на местната управа.

 

Украинските военновъздушни сили заявиха, че скоро страната ще разполага с оръжия, с които ще се опита да предотврати нападения като това от вчера. Доставката на обещаната от САЩ система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" се очаква в Украйна малко след Великден, заяви говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Ихнат.

 

По украинската държавна телевизия днес Ихнат отказа да посочи точни срокове за пристигането на отбранителната ракетна система, но заяви, че обществеността ще разбере "веднага след като бъде свален първият руски самолет".

 

Група от 65-ма украински войници завърши обучението си в базата "Форт Стийл" в Оклахома миналия месец и се върна в Европа, за да научи повече за използването на отбранителната ракетна система за проследяване и сваляне на вражески самолети.

 

През март  официални лица заявиха, че след това украинците ще се върнат в страната си с ракетна батарея "Пейтриът", която обикновено включва шест мобилни пускови установки, мобилен радар, генератор на електроенергия и център за управление на бойните действия.

 

Германия и Нидерландия също са обещали да предоставят “Пейтриът“ на Украйна. Освен това противоракетната система SAMP/T, обещана от Франция и Италия, "трябва да влезе в Украйна в близко бъдеще", заяви Ихнат тази седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3194 |14.04.2023 Руските сили се запасяват с храна и вода в АЕЦ ”Запорожие” . 6| 2772 |14.04.2023 Украйна опровергава руските съобщения, че Бахмут е обкръжен . 6| 3405 |13.04.2023 Руските сили нанесоха въздушни удари по Орехово . 10| 3413 |11.04.2023 Руските сили търпят сериозни загуби, но напредват в битката за Бахмут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads