Реклама / Ads
1| 5625 |27.11.2013 НОВИНИ

12 хил. останаха без ток заради снеговалежа

.
Източник: Булфото
Пътищата в страната са проходими. Веригите са задължителни за всички превозни средства, които пътуват през проходите Петрохан, Рожен, Превала и Пампорово. Ограничения са въведени и за Троянския проход, Превала и Пампорово.
 

Над 12 000 души в 40 населени места в Североизточна България са без ток, съобщиха от централата на "Енерго-Про" във Варна пред БНР.

Причината за авариите е лошото време. Силният вятър е скъсал проводници, по места има и начупени изолатори. Засегнатите селища са в областите Русе - 16, Габрово и Велико Търново по 9, и в Разград - шест селища. Екипите на "Енерго-Про Мрежи" работят по остраняване на авариите и се очаква в рамките на деня да бъде възстановено електрозахранването.

Обилният снеговалеж, започнал от рано сутринта, доведе до затруднено придвижване, задръствания и преустановяване на полети на Летище София. То работи при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на летището. В 6 ч. сутринта бяха преустанови полетите до почистване на пистата. Поради обилния снеговалеж летателното поле за кратко време се покри с 10 см сняг.

Летище Варна също не устоя на силния вятър. Полетите от и за София закъсняват, съобщиха от летище Варна. Полетът, който трябваше да кацне на летище Варна в 8:15 се очакваше в 11:27, а самолетът за София, който трябваше да излети в 8;55 бе отложен за 12:10. Засега не се предвижда затваряне на Летище Варна.

В София обстановката е зимна и всички почистващи машини са на път. Това коментира кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че на места вали обилно, техниката работи на терен, но по време на обилен снеговалеж не може да се очаква изцяло пътят да бъде почистен. Движението на градския транспорт е нормално, за кратко беше спряно движението на пътя Бистрица към Железница.

Заради снега и преспите проблеми могат да се очакват в Североизточна България.
До края на деня в много райони на страната ще продължи да вали сняг и обстановката ще остане усложнена. През нощта валежите на много места ще спрат.

Предупрежденията на синоптиците днес са насочени към северозападните части от страната и към област Смолян. За тези райони е в сила код оранжево за нов обилен сняг и условия за виелици и навявания. Особено тежка зимна обстановка се очаква по проходите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5986 |24.11.2013 В. Сидеров: Кабинетът ще падне болезнено заради бежанците . 5| 5056 |24.11.2013 ВМРО блокира Аспаруховия мост заради бежанците . 49| 7343 |22.11.2013 Менко Менков пред Фрог нюз: Забраната на Цветанов е заради жалбата ни в Страсбург . 13| 6682 |21.11.2013 Бунт във „Военна рампа” заради смъртта на бежанец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads