Реклама / Ads
6| 5543 |18.03.2008 НОВИНИ

2 в 1: Феим + Петър = Чаушев

.
Семейни причини принудили Петър да забави превъплъщението си във Феим по-рано. Скоро и това щяло да стане по съдебен път. Във фирми обаче не се подвизал "под вънкашност чужда и със име ново".
 

Лицето, записано в официалните документи с името Петър Чаушев, е добре известният в обществото Феим Чаушев. Документ от общината сочи, че двете имена се отнасят за едно и също лице, което притежава една лична карта и един паспорт. Сам заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев обясни по този начин двойната си самоличност. По НТВ той съобщи по повод двете си първи имена Петър и Феим и с фигурирането му с едно от тях във фирми, че преди известно време е подал заявление в община “Лозенец”, където живее, да бъде възстановено името му, но от там обяснили, че това не може да стане по административен път, а единствено по съдебен.

feim.jpg  снимка Вяра Йовева

Чаушев все още не бил предприел мерки за възстановяване на името си по-рано по ред причини, основните от които семейни, но счита, че този въпрос ще бъде окончателно решен след получаването на съдебното решение. Оказа се, че Феим Чаушев всъщност във всички официални документи – лична карта, шофьорска книжка, нотариални актове и др., - фигурира като Петър Чаушев. За него обаче не било важно кой как го нарича,  а дали си върши работата порядъчно и съвестно. Очакванията му все пак били до един месец да получи съдебното решение на казуса с двете собствени имена и окончателно да приключи с този въпрос.

Що се отнася до участието на зам.-външния министър в бордове на фирми под името Петър, той обясни, че от 2002 година заема държавни постове и оттогава не се занимава с бизнес, а фирмите “Аспо стар” ООД и “Дюни” АД всъщност трябвало да са заличени. Той не получавал приходи от тях, респективно не ги и посочвал в данъчната си декларация.

Нямало нищо вярно във версията, че той фигурира с двете си имена – Петър и Феим – в различни документи, за да може паралелно да изпълнява държавната си длъжност и да участва в бизнес структури.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6604 |29.02.2008 Петър Димитров потвърди, че турска фирма иска Кремиковци . 0| 5129 |12.02.2008 Петър Димитров уволни шефа на дирекция „Защита на потребителите” . 5| 5736 |21.09.2007 Социологът Петър-Емил Митев: София е дясна и емблематична . 8| 5117 |14.09.2007 Приключи парламентарното битие на Петър Стоянов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads