Реклама / Ads
2| 5430 |20.07.2011 НОВИНИ

2 присъди доживот за убийството на Бай Миле

.
Обвинението поиска две доживотни присъди по делото за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле - за Анатолий Мънков и Стилян Георгиев, който е обвинен и за незаконно притежание на наркотици.
 

Прокурор Неделчо Неделчев поиска доживотен затвор за За Тихомир Дочев държавното обвинение поиска 3 години затвор за незаконно притежание на боеприпаси.

Изцяло оттеглени са обвиненията срещу Георги Стефанов, тъй като срещу него няма никакви доказателства.

По-рано по време на заседанието стана ясно, че прокуратурата се отказва от няколко обвинения, повдигнати на подсъдимите по делото.

Припомняме, на 30 юли 2004 година в ресторант-градина „Славия" той и петима от бодигардовете му бяха показно разстреляни. Подсъдими по делото са Георги Стефанов, Анатолий Мънков, Стилян Георгиев и Тихомир Дочев.

Наблюдаващият прокурор Неделчо Неделчев заяви, че поддържа обвинението по отношение на Стилян Георгиев по чл. 116 от НК - за умишлено убийство, както и по чл. 354 А от НК - за незаконно притежание на наркотици или техни аналози.

Държавното обвинение поддържа и обвинението срещу Анатолий Мънков за умишлено убийство, както и срещу Тихомир Дочев - в частта за незаконно притежание на боеприпаси - 70 броя патрони.

Прокурорът се отказа от обвиненията срещу Георги Стефанов и Тихомир Дочев за умишлено убийство. За Дочев отпаднаха обвиненията и по чл. 389, ал.1 - за нарушаване на правилата на патрулната и вътрешната служба, както и за незаконно държане на боеприпаси - пистолет „Макаров" с над 90 бр. патрони.

Според прокурора по делото са събрани достатъчно доказателства, подкрепящи част от обвинителната теза по отношение на Стилян Георгиев, Анатолий Мънков и Тихомир Дочев. Сред доказателствата са множество свидетелски показания, над 10 различни експертизи, веществени доказателства, доказателства, събрани чрез използване на СРС-та и др.

В пледоариите си прокурор Неделчев обяснява подробно фактическата обстановка около убийството в столичния ресторант. Нападателите, облечени с полицейски униформи и бронежилетки, тежко въоръжени с Калашников, Узи и автомати, първо застреляли двама от охранителите на Бай Миле пред ресторанта. След това влезли вътре, където Милчо Бонев имал среща с Методи Маринов, а останалата част от бодигардовете му били на съседна маса.

Според тезата на прокуратурата там нападателите открили безразборна стрелба и избягали с два крадени автомобила.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5265 |15.07.2011 17 разпитани заради убийството на Яна . 1| 6040 |05.07.2011 Минимални присъди за виновните по делото "Илинден" . 0| 5214 |29.06.2011 Доживот за убиеца на Кирил и Васко иска обвинението . 13| 5055 |10.06.2011 Зад решетките доживот за Лазар Колев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads