Реклама / Ads
15| 6553 |01.10.2012 НОВИНИ

До 45 души за място на полицай

.
От 5 до 45 души се борят за място на полицай. МВР търси да назначи 1591 служители на реда, за които има обявени 218 конкурса в цялата страна. Най-много са кандидатите за редови охранителни ченгета. МВР има нужда от 233-ма разследващи полицаи, защото през лятото вълна дознатели напуснали системата, за да станат прокурори и съдии. Конкурси за катаджии няма. Юристите, които успешно преодолеят изпитит
 

 

"Изпитът е изключително труден, а времето е малко за толкова много задачи. Невъзможно е да се решат всички." Това бяха първите реакции на група младежи, които току-що са решавали теста за интелигентност в Института по психология на МВР. Те кандидатстват за редови полицаи в софийската областната дирекция на МВР, съобщава в Труд. Длъжността изисква средно образование, успехът от дипломата е без значение. За осем места документи са подали 55 души. На първия кръг - физическа подготовка, са отпаднали 17. Така право да отидат на тест за проверка на интелектуалните способности добиват останалите 38. За следващия етап ще се класират само първите 24. Накрая ситото ще отсее само осемте най-добри. Те обаче няма да започнат веднага работа, а ще карат 6-месечен курс за професионална подготовка.
 

15 секунди за отговор

Тестът за проверка на айкю започва с разяснения за провеждането на изпита и предупреждение да не се преписва. Само преди дни е хванат кандидат-полицай с пищови. Тестът се състои от девет групи задачи, които трябва да се решат за около 65 минути. За някои от заданията кандидатите имат да мислят по 15-ина секунди. Например проверката за речниково богатство се състои от 18 задачи, а времето за отговори е 4 минути. За математиката се дава повече време - 11 минути за 20 задачи. 
 

600 лв. стартова заплата

Силна конкуренция има и за място в Гранична полиция. 124 души се борят за 30 места за служители по паспортния контрол на аерогара София. За тази длъжност кандидатите се явяват първо на изпит за чужд език (английски, френски или немски) и компютърна грамотност.

Без значение е, че длъжността е за хора със средно образование.
За сектор "Летищна сигурност" на аеропорта има 6 свободни длъжности, за които се конкурират 88 души. За сравнение в Горна Оряховица за същата позиция има три обявени места и 5-има кандидати. Още на първия кръг обаче са отпаднали двама. Стартовите заплати и за двете длъжности са между 600 и 650 лв. Новоназначените служители за постове с висше образование пък започват с над 800 лв. първоначална заплата.

В последно време интересът за постъпване на работа в МВР е изключително голям, коментира директорът на дирекция "Човешки ресурси" в МВР старши комисар Борис Димитров. Най-много кандидати се явяват в София, следват останалите големи градове. В по-малките областни центрове обаче също има много кандидати - 580 души спорят за 71 редови полицаи във Враца. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8431 |29.09.2012 Румен Христов е на второ място в световната ранглиста по информатика . 27| 5792 |18.09.2012 Извергът полицай от Ловеч плашил още една жена с киселина . 1| 5779 |15.09.2012 Полицай уби 25-годишна жена в Ловеч . 16| 5115 |14.09.2012 Има ли място ГЕРБ в учебника за 11 клас и БСП в 6-и?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads