Реклама / Ads
6| 4586 |23.12.2021 НОВИНИ

Адв. Минчо Спасов: Застрахователите са част от престъпната схема по АМ „Хемус“

.
Адв. Минчо Спасов Източник: БГНЕС
Действията по скандалния случай с АМ „Хемус“ трябва да бъдат още по-активни и да обхванат и застрахователите. Само в 2 или 3 от договорите има някакви банкови гаранции. В останалите има някакви застраховки за лошо изпълнение. Което означава, че самите застрахователи по някакъв начин са част от престъпната схема. Това каза пред БНР адвокатът и бивш депутат Минчо Спасов.
 

„Комисията по финансов надзор и прокуратурата трябва незабавно да се активизират, за да видим кои са тези застрахователи, които са участници в схемата, какво са направили, защо не са подали сигнали и защо не са предприели нужното за защита на интересите си“, смята той.

 

„Застрахователите, встъпвайки в договорите като застрахователи и легализирайки тези сделки, на практика са станали съучастници. Никой от тях не се оплака, никой от тях не сезира прокуратурата за това, че се очаква техните пари да заминат“, добави Спасов.

 

Според него мрежата може да се разплете при светкавична реакция, за да може парите, „поне част от тях да бъдат спасени“.

 

По думите му мудността в работата на службите и на прокуратурата ще доведе до това, че „някои хора с животински прякори ще избягат в чужбина, парите ще се стопят неизвестно къде и две-три години ще занимаваме обществото с едно разследване, което няма да завърши дори с хора в затвора, ще се получи нещо като братя Галеви“.

 

„Притеснява ме, че истинските бенефициенти на парите, тоест те не са истинските – истинските са на върха на хранителната верига, но те може би ще избягат в чужбина, докато нашите служби се намоткат“, каза още Минчо Спасов.

 

Според него шумотевицата, която е вдигнала прокуратурата „като ощипана госпожица“ може би е допринесла за това следващият по веригата след футболния съдия вече да не е в България, каквито слухове има.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2961 |04.11.2021 Министър Алексиев: Предявяваме разходи за 2 млн. лв. към застрахователите на „Вера Су“ . 9| 3473 |28.10.2021 Минчо Спасов: Спецпрокуратурата отказа да разследва прокурор Вероника Трифонова, прекратила преписките за полицейско насилие . 3| 3132 |26.10.2021 България очаква застрахователите на „Вера Су“ да поемат разходите по изтеглянето и разтоварването му . 8| 3090 |12.10.2021 Министър Алексиев: Застрахователите на „Вера Су“ ще възстановят всички разходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads