Реклама / Ads
7| 25260 |26.01.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Адв. Николай Хаджигенов: Да настъпиш присмехулник

.
Иван Гешев
Известният с острия си език адвокат Николай Хаджигенов съобщи за поредния си остър сблъсък с прокуратурата. Този път причината е пликът, в който изпраща кореспонденция към тях и по точно печат с надпис ”Гешев е позор” върху него. За казусът разказва самият Хаджигенов в личния си блог, а коментарите в социалните мрежи не закъсняха. Публикуваме текста без редакторска намеса.
 

Едва ли остана някой не разбрал, че до главна прокуратура бе изпратен сигнал срещу американският журналист Сет Хетена, разкрил българската следа в руското оръжие за хибридна война Zero Hedge.

 

Сигналът беше изпратен от разкритият господин „оставете институциите да работят“ Иванджийски, списващ един от първите кафяви източници на алабализми у нас.

Въпросният сигнал представлява отчаяна, откровена глупотевина на мнайсет страници, в която още на страница първа жалбоподателят признава, че хипотетичните деяния са с частен характер, демек не са за прокуратурата, но той искрено вярва в нейното на прокуратурата всемогъщество и конкретно на ведрият и ръководител и се надява с тяхна помощ да открие и накаже виновника Сет Хетена, на когото му отне сигурно месец за да смели въпросът, как така прокуратурата ще го разследва за журналистически материал?

И защо?

Зер в нормалните страни, това не се случва не, ами никой дори не мисли, че е възможно.

 

Накратко в цялата си мъдрост и под героичното ръководство на все още главният прокурор гешеff, вместо да откажат да разгледат сигнала, го изпращат по подсъдност на софийска районна прокуратура.

Защо го правят е един наистина хубав въпрос?

 

Известно е, че каквото и да пратят от ВКП в посока по долустояща прокуратура, последната немедлено образува проверка и изследва изпратеното: кафяво ли е, колко всъщност е кафяво, как мирише, на вкус добре ли е и прочие важни неща, които напоследък се превръщат в досъдебни производства и ги дават по телевизията.

Доколкото сме запознати чудесно с начина, по който работи въпросното учреждение, предприехме някои правни ходове, както и известен shit storm по медиите, т.к. топлите отношения на съвеЦката прокуратура и нашата са добре известни, както и факта, че чайките се хранят с дребна риба…..


.

Не, ли?

В крайна сметка, съвсем тихомълком и буквално строго секретно, СРП отказа да образува дори проверка.


.


До тук добре, казал падналия от покрива на небостъргач, достигайки 73 етаж.

Временно изпълняваш длъжността шеф на СРП е праснала един сигнал срещу нас, явно недоволна от факта, че сме подпечатал гърба на фирменият ни плик със син печат в най-големият възможен размер, съдържащ в себе си личното ни и професионално мнение, че ГЕШЕВ Е ПОЗОР!

 

В сигнала до адвокатурата са описани фундаментални умозаключения на ръба на държавната измяна.


.

Най-смешното от тях е, че целя да окажа натиск върху вътрешното убеждение на магистратите и е насочено срещу независимостта на съдебната власт???

Как точно не става ясно, но четейки сигнала и бършейки умилителна сълза, търкулнала се по небръсната ни скула се опитахме да си представим, как ще убедим в противното въпросните магистрати, настройвайки ги срещу себе си изначално, но се отказахме навреме, т.к. подобен полет на мисълта е постижим единствено за възпитаниците на прословутата Магнаурска школа, а ние сме един обикновен адвокат и това явно не ни е по силите.

 

Тва, нищо не е.

По недопустим начин сме засегнали личното достойнство и професионално име на Главния прокурор?

 

Начи, известно е, че правото е все по-рядко срещано в доблестните редици на прокуратурата, ма все пак ако бяхме използвали речника и изразните средства на въпросният главен проКУРор за да засегнем личното му достойнство, би следвало да обърнем внимание върху факта, че последният няма коса, но за сметка на това им твърде много килограми, примерно. Или да коментираме, образованието му, професионалните му успехи, точно по начинът, който той би използвал?

Което, очевидно не сме направили.

 

Професионалноto име на въпросният е изписано съвсем правилно, а именно ПОЗОР!

Сега, чакаме с нетърпение реакцията на Висшия адвокатски съвет, които нямат търпение да накажат всеки един обикновен адвокат, не се страхуващ да обяви, че сделки с правосъдието не са възможни.

И, да. ГЕШЕВ Е ПОЗОР

 

Адв. Николай Хаджигенов, личен блог

 

Не закъсняха и коментарите по темата.

Ето един от тях:

"Някаква прекалено усърдна буля от СРП е решила да санкционира адв. Хаджигенов за това, че на плик за кореспонденция е написал "ГЕШЕВ Е ПОЗОР." Булята изляла възмущението си в неописуемо смешен бълвоч и поискала санкции за адвоката, защото уж с този надпис оказвал натиск и застрашавал независимостта на съдебната система и наранявал крехките чувства на главния прокурор. Къде видя "независимост" булята, аз не мога да разбера, но явно булята е забравила, че не си има работа с придворна маймунка, а с независим адвокат, който не е на държавна служба, който е под законова защита да изразява мнение и да избира гражданските си афилиации и позиции и абсолютно нищо не дължи на главния прокурор и неговите чувства. Булята явно е забравила, че тези неща отдавна са заменили член първи от конституцията, но явно в бетонирания мозък на дресираните вишински маймунки понятието "свобода на изразяване" нищо не говори."

 

Журналистът Татяна Кристи, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6324 |14.01.2020 Проф. Николай Радулов: Взривът във Варна е бил преднамерен . 5| 11118 |18.12.2019 Николай Милчев: ”Елате ни вижте” по Коледа . 7| 12027 |04.12.2019 Николай Милчев: Стълбата на Смирненски побърква хора като Валери Симеонов . 8| 7966 |21.11.2019 Николай Милчев: Избирането на В. Симеонов за зам.-председател на НС - среден пръст за обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads