Реклама / Ads
0| 5682 |25.03.2010 НОВИНИ

Адвокати отложиха делото "Стоян Балтов"

.
Стоян Балтов
Софийски градски съд не даде ход на делото за убийството на студента Стоян Балтов заради отсъствие на адвокати.
 
Те били служебно ангажирани по друго дело в Кюстендил, затова нямало начин да уважат и делото в столицата. Така процесът бе отложен за втори пореден път.


Близките и приятелите на убития Балтов бяха много недоволни от спирането на процеса днес. Майката на Стоян емоционално заяви, че иска да е на мястото на майката на отвлечения Румен Гунински. “ Поне ще мога да прегърна детето си“. Тя каза още, че ще има възможността в този случай, дори и да поздрави “Наглите“. “Убийците на Стоян са много нагли“, допълни още тя. Жената изрази възмущението си че тримата подсъдими Александър Данаилов Вили Георгиев и Светлозар Стоилов в момента са на свобода срещу парична гаранция.

Frognews.bg припомня, че Стоян Балтов почина след сбиване на група младежи пред дискотека „Амнезия" в Студентски град на 5 декември 2008 година. Смъртта му стана причина за многобройни протести на студенти в цялата страна. Делото продължава с разпит на свидетели.

На 3 юли бе първото заседание по делото за убийството на младежа, което продължи повече от 8 часа. В края на заседанието страните поискаха делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата. Това става на 17 юли, когато Софийски градски съд прекрати производството за убийството на Стоян Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване. Тогава СГС реши и да промени мярката за неотклонение на подсъдимия Вили Георгиев от задържане под стража на домашен арест поради това, че не съществува опасност да се укрие и извърши ново престъпление. Александър Данаилов остава в ареста.

Аргументът на състава на Софийски градски съд, който гледа делото Балтов е, че са налице съществени процесуални нарушения, които накърняват правото на подзащитния Вили Георгиев за честен обективен съдебен процес срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4762 |23.03.2010 За делото "Кричим" царят да брои 10 хил.лева . 0| 4954 |22.03.2010 Делото за влака София-Кардам към приключване . 3| 5080 |15.03.2010 Баба Цеца падна, отлага делото "Валентин Димитров" . 3| 4493 |15.03.2010 Човек на МВР отложи делото САПАРД

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads