Реклама / Ads
7| 5972 |09.01.2019 НОВИНИ

Адвокати от тарашените кантори: Иззеха личните ни електронни подписи и този на „Дунарит“

.
Прокуратурата иззе личните ни електронни подписи и този на „Дунарит“ Това казаха в „Честно казано с Люба Кулезич“ адвокатите, чиито офиси и домове бяха обискирани от спецпрокуратурата- Лазар Карадалиев, Ивайло Боев, Стоян Стоянов. В разговора се включи и колегата им Александър Пелев, станал свидетел на тарашите.
 

Това беше поръчка от най-високо ниво, категорични са те. Защитниците обясниха, че са получили бланкетни определения от съда за претърсванията. Абсурдното е било, че те са подписани от различни съдии, но с един и същи текст.   На практика разследващите са търсили книжа, свързани с дружество „Дунарит“, което през миналата година бе подложено под натиск, с цел да бъде иззето от сегашния й собственик и прехвърлено на фирма, свързана с Делян Пеевски. Адвокатите обясниха, че прокуратурата е разполагала с въпросните книжа за „Дунарит“ преди няколко години. „Искаха да ни смачкат“, категорични за защитниците. С разпита ни като свидетели ние вече не можем да бъдем защитници на г-н Гебрев-собственик на "Дунарит".

 

Не зная дали той ще остане без защитници. Размаха се пръст на българската адвокатура. "Над 250 адвокати подкрепиха колегите. Поискахме от главния прокурор и Инспектората на ВСС да вземат отношение за това какво се е случило. Очакваме този случай да има развитие. Иначе това е опасен прецедент. Проблем, е че това е заплаха защитата на клиентите ни",  казаха гостите на Кулезич. Уточниха, че с документите, които сега прокуратурата разполага за "Дунарит", дружеството може за 5 минути да бъде прехвърлено на друг човек. Специализираният съд е едно с спецпрокурата. Това е орган на репресия. 

 

Един от съдията казва да се спазват разпоредбите, както да не се изземат адвокатски книжа. И след един ред казва: да се изземат това, това и това. Търсят се документи, които нямат връзка с предмета на делото, което според Гешев е за връзка с руски олигарх. Явно това обвинение ще си стои така в пространството.

 

Видео от предаването меже да гледате тук.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7890 |04.01.2019 Адвокати: Прокуратурата неправомерно се намесва в дейността на адвокатурата . 2| 4862 |04.01.2019 Адвокати с изявление за нарушаването на неприкосновеността на адвокатските кантори (видео) . 12| 8975 |19.12.2018 Над 70 адвокати към Данаил Кирилов: Такова право, каквото НС създава, ние не сме учили! . 1| 3875 |03.12.2018 Адвокатите на Иванчева ще искат отвод на прокурорите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads