Реклама / Ads
33| 4613 |10.09.2023 НОВИНИ

Акад. Денков категоричен: Алексей Петров не е навигирал съставянето на правителството

.
Министър-председателят акад. Николай Денков Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Алексей Петров не е навигирал съставянето на правителството. Аз участвах в съставянето на правителството - знам, че Петров няма никакво отношение към съставянето му. Знам как правихме управленска програма, знам как съставихме правителство. Алексей Петров го нямаше там нито тялом, нито духом.
 

Това заяви пред Нова телевизия министър-председателят акад. Николай Денков.

 

Относно бедствието по Южното ни Черноморие, премиерът каза, че реакцията в Царево е станала по най-добрия възможен начин в тази трудна ситуация. 

 

"Ако не беше пропаднал мостът в Царево - нямаше да има жертви. Това трябва да провери прокуратурата. Тя трябва да каже има ли човешка грешка или не", категоричен бе той.

 

Акад. Денков увери, че до края на месеца правителството ще изплати всички обезщетения след наводненията.

 

Във връзка с бюджета за следващата година, министър-председателят подчерта, че очаква всичко, което е свързано, с минималната заплата, да бъде индексирано по съответния начин.

 

"Има редица други разходи, които трябва да бъдат взети предвид. Максималният осигурителен доход трябва да бъде свързан със средната заплата. Аз бих оставил министърът на финансите да задава тези параметри, все пак това му е работата. Имаме много неравенства в различните институции. Някои институции казват, че са изостанали в сравнение с други. Трябва да отчитаме, че някои администрации са по-натоварени, с по-тежки отговорности. Когато цялата е картина е ясна, ще внесем бюджет, който ще се опита да балансира всички дизбаланси", посочи премиерът.

 

Относно отношенията му с президента Радев, акад. Денков отбеляза, че има доста теми, по които двамата могат да работят задно.

 

"Аз отдавна съм си оставал егото встрани. Няма за какво да прощавам. Имаме работа да вършим, това е единственото важно за мен. Аз нямам ментори, няма кой да ми шепне в ухото. Аз съм човек на години, имам си самочувствие. Никой не е безгрешен, трябва да има обсъждания", категоричен бе той.

 

Запитан ще успеем ли до октомври да станем част от Шенген, министър-председателят отговори следното:

 

"Ако си изпълним законодателната програма, няма да има нито един аргумент, който другите държави да могат да използват по същество срещу България. Когато няма такива аргументи, ние ще бъдем много по-силни в преговори. Темата за мигрантите е много чувствителна. Когато не сме си свършили работата, ние ще бъдем слаби в преговорите", допълни акад. Денков.


На въпрос колко ще ни струват местните избори, премиерът посочи, че са предвидени 150 млн лв за организацията им.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4284 |08.09.2023 Започва съставянето на междуведомствена група заради потопа по Черноморието, обяви премиерът Денков . 1| 4814 |08.09.2023 Йордан Терзийски: Фактите са, че Денков вчера беше на място, бяха взети спешни мерки за Южното Черноморие . 7| 4134 |08.09.2023 Денков: Винаги съм казвал, че съм умерен оптимист. Докато мога да си върша работата, ще я върша . 67| 27352 |07.09.2023 Премиерът Денков: Ако не беше България, може би нямаше да има Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads