Реклама / Ads
21| 9394 |01.01.2015 НОВИНИ

Актьорът Васил Михайлов: Играл съм 11 паметника

.
Весил Михайлов
Мразя доносниците и тия които се отказват от идеите си - ренегатите. Това каза големият актьор Васил Михайлов, който е изиграл единадесет роли на велики българи, сред които Стамболийски и капитан Петко Войвода.
 
Актьорът разказа за свой колега, който забогатял, след като сменил няколко пъти своите партийни пристрастия заради хора около него. Той не пожелал това. Възмущава се, че има политици, които са сменяли по две-три партии

Когато бил депутат избирателите му казвали: "Дай една снимка, че повече няма да те видим!", спомни си с тъга Васил Михайлов и добави, че те са искали само път и вода. Сети се и за едно негово изказване като политик, което било манипулирано по телевизията и му се обадили хора от чужбина да го питат, защо говори глупости.

И на мен са ми предлагали да съм министър.Не ни трябва министър на културата. На нас ни трябват поне 2% от бюджета за култура. Ами 0,3-04 % за култура. Какво прави Вежди Рашидов,питах го. А Иван Костов ни подиграваше, че нямаме култура, разгневи се артистът.

Напук на противниците си, които го изкарват болен и умрял, той заяви, че играе в три театъра пред пълни зали. И представи в студиото монолога на попа от една от пиесите.

Големият майстор си спомни на именния си ден, че започнал прафесионалния си път като шлосер пети разряд. Вземал по 600-700 лв., Докато в театъра няколко години вземал по 80 лева. В армейския театър е бил волнонаемен, после военен служител. И вместо да се пенсионира като генерал-майор на 40 години , излиза в пенсия като цивилен служител.

Човек не може без любов. Всеки си има Бог и любов, каза Михайлов, цитирайки Казндзакис и изказа съжаление, че не е изиграл Зорбът. Аз не съм се развеждал, вчера казах на мойта жена, че я обичах, не съм го казвал от дълго време, допълни той.

Михайлов не можа да каже един-двама наши съвременници като пример. "Като станат паметници, тогава..", каза той. Според него спасението е в децата и внуците, които обаче не знаят какво ги чака.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4447 |28.12.2014 Ивелина Василева: Обявен е код червено за сняг в Сърбия до границата с България . 1| 4485 |27.12.2014 Актьорът Веселин Ранков: Разминахме се на косъм . 21| 5636 |22.12.2014 Цв. Василев: КТБ стана жертва на поредица от институции . 11| 4634 |21.12.2014 Н. Михайлов: 2014-а е година със затихващи "трусове"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads