Реклама / Ads
12| 5033 |27.09.2020 НОВИНИ

Александър Симов: Битката на БСП е смислена и ще я доведем до успешен край

.
Александър Симов
От 4 години насам БСП е единствената политическа сила, която последователно, трайно, със серия от позиции води битката за свободата за словото в България. Ние сме единствената партия в парламента, която отново и отново е поставяла темата за позорното 111-то място, на което се намира България в класацията за свобода на словото.
 

Това заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов на 50-ия Конгрес на БСП. Той припомни, че  ГЕРБ и техните присъдружни партии постоянно отричат тази класация, а придворните им медии изпадат  в ярост, когато стане дума за нея, но всеки журналист и всеки потребител на медии знае за какво говорят от левицата.

 

 „През годините БСП не остави нито един проблем със свободата със словото без да изразим позиция, а заради нас в този парламент имаше дебат за свободата на словото. Факт е, че единствено и само БСП последователно, отново и отново заставаше в защита на  свободната българска журналистика. Тук говорим за позицията ни, когато свалиха предаването на преждевременно отишлия си Милен Цветков и за спрения сигнал на БНР, и за всички случаи, когато медиите са били тъпкани пред очите на всички”, уточни Симов. Той  допълни, че  точно това го кара да се чувства горд, че е  част  от парламентарната група на БСП.

 

Народният представител коментира, че битката за свобода на словото е голямата битка за различна България, защото медиите са основен показател за това колко е зле държавата ни днес: „Искаме друга медийна среда, искаме свобода на словото, която може да удовлетворява всички хора и най-важното- искаме да се преборим с точно този аспект от диктаторския режим на Бойко Борисов и на мутрите, които са овладели всичко.”

 

Той допълни, че  през последните 4 години срещу БСП е бил направен опит да се внуши, че партията се разпада и че БСП всеки един момент ще се разцепи. „Е, не стана така. И не стана така именно заради нашите непоколебими позиции и битки и в парламента, и навън. Нашата битка бе смислена и ще я доведем докрай”, завърши Александър Симов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7039 |20.09.2020 Симпатизанти на Александър Томов блокираха бул.”Черни връх” в София . 22| 5033 |14.09.2020 Александър Симов: БСП прави по-честни избори от тези, които се правят в цяла България . 10| 5201 |13.09.2020 Александър Симов: Изборите за председател показаха, че в БСП няма драматично разцепление . 9| 4846 |02.09.2020 Ал. Симов: Хората искат две оставки, всичко друго е за разсейване на напрежението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads