Реклама / Ads
7| 3631 |19.04.2021 НОВИНИ

Александър Симов: Борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да е не само с обиди, а чрез ефективни идеи

.
Александър Симов
„Всичко онова, което Бойко Борисов каза на пресконференцията вчера, и всички хвалби, които изрече, можеше да дойде в парламента и да ги представи пред народните представители. Това, което той направи е израз на голям страх - страх да се яви пред новите членове на Народното събрание и да представи Плана за развитие и устойчивост.
 

Поведението му в последната година и половина е на тотално пренебрежение на парламента, но ситуацията е променена. Премиерът е лицето на едно управление и отказът му да се яви в парламента е дискредитация на самата идея за демокрация.“ Това заяви депутатът от Парламентарната група на “БСП за България“ и член на Националния съвет на партията Александър Симов в ефира на БНТ.


Той заяви, че Борисов отчаяно се опитва да вдигне като щит пред себе си всякаква имена и хора, само и само да избяга от отговорност, но се намира в ситуация, в която това ще стане трудно.


По думите му една от причините БСП да започне реформите си е наличието на хора, които откровено тласкаха левицата към коалиция с ГЕРБ. „Затова след последния си пленум БСП даде гаранции, че няма да протегне ръка на една провалена, морално дискредитирана партия като ГЕРБ“, категоричен бе той.
На Националния съвет в събота БСП ясно заяви своята позиция по отношение на партията “Има такъв народ“: „Склонни сме да подкрепим тяхно правителство, но имаме 5 условия за това. Сред тях са действия в здравната сфера, подпомагане на хората, засегнати от социално-икономическите последствия и ревизия на цялото управление на Борисов“, обясни социалистът.


Идеята за 1 лев субсидия няма да бъде подкрепена от левицата, тъй като според Александър Симов това е начин партиите да бъдат превърнати в заложници на олигархичните интереси.


„БСП има в своята биография 4 години на автентична борба с ГЕРБ, когато другите ги нямаше на политическия терен. И затова борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да се осъществява само на думи и обиди, а чрез ефективни идеи“, коментира депутатът от левицата. Той припомни отхвърленото предложение на БСП за налагането на мораториум върху действията на правителството, което протестните партии трябва да преосмислят. „Тази идея продължава да бъде актуална и тази седмица ще бъде поставена на дневен ред, но дотогава Министерския съвет ще има още едно заседание“.


„Хората, които гласуваха за нас, виждат в БСП партията на протеста. Виждат опозиционна сила, която може да постави ГЕРБ на мястото й“, заяви Александър Симов.
„БСП беше партията, която подкрепи Румен Радев през 2016 г. и 5 години бяхме парламентарния гръб на президента. Дали третият мандат ще бъде връчен на левицата е изцяло негово решение“, обясни социалистът по отношение на взаимоотношенията на БСП с президентската институция.


На финала той бе категоричен, че трябва да има Национален оперативен щаб и самото му закриване е политически цинизъм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3549 |17.04.2021 Д-р Александър Симидчиев: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Няма да бъда кандидат за премиер . 0| 3423 |12.04.2021 Любомир Кючуков: ЕС очаква да се премине от мимикрия към действия по отношение борбата с корупцията у нас . 12| 3234 |12.04.2021 Д-р Александър Симидчиев: При тези темпове на ваксинация не можем да изградим колективен имунитет . 4| 3254 |08.04.2021 Доц. Александър Христов: Всеки ден и час мълчание носи ерозия на ИНТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads