Реклама / Ads
1| 3250 |31.08.2021 НОВИНИ

Александър Симов, БСП: Има теми, по които всички можем да постигнем съгласие

.
Александър Симов Източник: Стопкадър, БНТ
„Тази среща няма предмет. При изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в предизборен пиар за г-жа Нинова.“ - това коментира съпредседателят на ”Демократична България” пред БНР. във връзка с планирана среща между БСП и ДБ за съставяне на правителство днес. Той потвърди, че от партията няма да се явят.
 

„Отговорността за състоянието на България се носи от БСП – мандатът е при нас, ние имаме отговорност към държавата и сме я поели от конституирането на този парламент. Има проблеми, които трябва да бъдат решени. Парламентът ще реши кои от наши предложения ще приеме”, подчерта Симов.

 

Социалистът каза още, че от левицата предвиждат предложения за компенсация на всички бизнеси, които могат да пострадат от мерките, свързани с четвъртата ковид вълна. „Говорим и за всички работещи хора и пенсионерите – не можем да ги оставим на произвола на съдбата само заради политически инат и невъзможността да се води диалог”, категоричен бе той.

 

Депутатът от левицата изрази мнение, че разговорите между партиите трябва да продължат, защото дори те да не са по темата за съставяне на управленско мнозинство, могат да бъдат важни за обсъждане на идеите за актуализацията на бюджета и кои от тях могат да получат най-много подкрепа. Като пример за консенсусна тема Симов посочи актуализацията на пенсиите. „Смятам, че има теми, по които може да се постигне съгласие”.

 

„Усилията ни за съставяне на кабинет ще продължат в преговорите”, добави Симов.

„Никой няма полза от драстични оценки. От БСП сме декларирали, че нямаме намерение да предлагаме партиен кабинет и да изискваме подкрепа за партийни фигури  Ясно заявихме, че в процеса на преговорите ще обсъждаме всичко – и програмни приоритети, и фигури. Така че наистина ми е необяснимо поведението на ИТН”, коментира Симов.

 

Симов бе категоричен, че България има нужда от правителство сега.

„Единствената формула, която може да сработи, е експертен кабинет, който ние си представяме, че може да стане на основата на служебното правителство. Това може да стане ако се постигне някакво политическо съгласие”, смята Симов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3620 |27.08.2021 Александър Симов, БСП: Трябва да изградим изгорените мостове. Третите избори са като руска рулетка . 2| 4511 |23.08.2021 Александър Манолев: Наложената ми забрана за влизане в САЩ не е свързана с „Магнитски“ . 22| 3086 |23.08.2021 Д-р Александър Симидчиев: Учебната година трябва да започне дистанционно . 1| 3061 |19.08.2021 Александър Дунчев: Извършителите на незаконна сеч остават безнаказани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads