Реклама / Ads
82| 8543 |31.08.2021 НОВИНИ

Нинова: Явно “Демократична България” не искат да започнем промяната на модела “ГЕРБ”

.
Източник: БГНЕС
„Демократична България“ отказа среща за разговори за редовен кабинет и актуализация на бюджета. Разбира се, това е тяхно решение. Но решенията носят и отговорност. Очевидно има някакъв разнобой между тях, защото вчера един от техните представители обяви, че ще дойдат, днес няма. Това си е техен вътрешнокоалиционен въпрос, да си решат вътрешните въпроси. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.
 

Нашата отговорност обаче е за държавата. Ние не се месим в работата на другите партии и коалиции, но си правим оценка и изводи от техните действия.

 

Неявяването на „Демократична България“ означава първо, че не искат редовен кабинет и че искат да отидем на избори. 

 

Второ, по-лошо, че не искат да започнем промяната на модела, за който хиляди граждани стояха по улиците и искаха тази промяна. Нито промяна на модела “ГЕРБ” можем да започнем сериозно, нито промяна в съдебната система, нито в прокуратурата.  Това правят в момента.

 

Може би най-лошото на този конкретен момент е, че с отказа да дойдат на срещата, отказват да разговаряме за актуализацията на бюджета. Така с действията си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, медиците без помощ за Ковид кризата, МВР без помощ за охраната на границата, икономиката без помощ за мерки и така нататък. Решенията и отговорността е тяхна. Ние продължаваме утре със срещата с “Има такъв народ”. От тяхното решение утре ще зависи как ще продължим.

 

В четвъртък в 14:00 часа свикваме нашия колективен орган - Националния съвет,  коалиционните ни партньори и депутатите, и на този общ форум ще решим какво ще правим.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3315 |30.08.2021 Нинова: С действията си искаме да защитим хората, икономиката и здравната система от идващите кризи . 1| 3385 |30.08.2021 Нинова: БСП ще предложи допълнително финансиране на МВР и Министерството на отбраната . 5| 3209 |30.08.2021 Нинова: При всички предстоящи кризи, би било безотговорно да оставим държавата без парламент и управление . 9| 3454 |29.08.2021 Корнелия Нинова: При неуспешни разговори за правителство ще задържим мандата до приемане актуализация на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads