Реклама / Ads
54| 8017 |14.01.2013 НОВИНИ

Алексей Петров бил гласен за шеф на антимафиотите

.
Главният обвиняем по делото "Октопод" Алексей Петров е бил гласен за шеф на антимафиотите при предишните управляващи. Това разкрива в интервю пред в. "Телеграф" шефът на ГДБОП Станимир Флоров.
 

„Сещате ли се какво щеше да се случи тогава? Дори не искам да си го помисля. Ще припомня, че службите от цял свят бяха затворили вратите ти за нас поради това, че Петров беше застанал начело на ДАНС. Години ни трябваха след това, за да може тези служби отново да върнат доверието си към България", казва Флоров.

„Алексей Петров го притесняват много неща. Освобождаването му от ареста подейства много стряскащо на цялото общество и най-вече за свидетелите, които се изправиха в съдебната зала срещу него. Първият път, когато промениха мярката му за задържане, беше заради обстоятелството, че трябваше спешно да бъде опериран. Проверили ли някой дали той се подложи на хирургическа интервенция", пита риторично Флоров и е категоричен, че такава не е имало.

„Сега се оказа, че Петров е много болен, а в клиниката, в която се лекува в Банкя, се оказа, че го гледат като ВИП персона. Според очевидци там Трактора имал възможност да участва в купони и да играе хора. Хранил се самостоятелно и активно е спортувал, като ежедневно вдигал тежести във фитнес залата. Оказа се, че той не е чак толкова болен, коментира Станимир Флоров.

"При Алексей Петров денонощно е имало по двама човека от едно друго ведомство. Те са били длъжни да ни информират за всичко, което е вършел, а не да пишат кухи докладни за това, че ходел от едно място за рехабилитация в друго. Ако към това прибавим и снимката, на която се вижда как масажират малкото пръстче на Петров, абсурдът става пълен", допълва Флоров.

Шефът на ГДБОП Станимир Флоров обяснява още, че са в постоянен контакт със свидетелите по делото "Октопод". "Те са си дали ясна сметка срещу кого застават и са оценили това, което правим за тях. Хубавото е, че те изцяло вярват на премиера Бойко Борисов и на министър Цветан Цветанов. Досега подобни процеси като "Наглите", "Килърите" и "Октопода" не е имало у нас... Като оперативен работник ми направи впечатление, че в звеното, което уж трябва да разкрива похищенията, има предпоставки да се извършват злоупотреби. Това ме втрещи. Наложи се изцяло да бъде сменен начинът на работа. Това притесни част от служителите и те побързаха да си тръгнат", обяснява Флоров.

"Бившият главен секретар Валентин Петров ме наказа, след като разкрих връзката му с наркотрафиканта Будимир Куйович", споделя още антимафиот номер 1.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 8185 |11.01.2013 Цветанов: С повече прокурори като Ася Петрова, щяхме да сме по-ефективни . 32| 9658 |11.01.2013 Г. Цветанов: Ал. Петров е бил недосегаем; тогава го внедряват и в службите . 21| 6679 |08.01.2013 Валентин Петров за Frognews.bg: Дълбоко вярвам в правосъдната система . 73| 11624 |06.01.2013 Бареков: Алексей Петров нареди отвличането на сина ми!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads