Реклама / Ads
1| 3541 |18.09.2022 НОВИНИ

Алекси Кесяков: Заловените шофьори с алкохол и дрога са спасени, при 70 км/ч. 9-ма загиват, един може да оцелее

.
катастрофа Източник: Снимката е илюстративна
Случаят “Семерджиев” е емблематичен. Има и други като него, които карат и в момента. Семейството трябва да ги спре, защото или ще ходят на погребение, или на свиждане. Това каза по БНТ съветникът на вътрешния министър по пътна безопасност Алекси Кесяков.
 

Алкохола и наркотиците намаляват възможностите на шофьорите да реагират. Мерките са важни, заловените са спасени. На следващите 100 метра може да се превърнат в убийци или да загинат. 


Контролът ще продължава да е строг. Целта е да се извадят от движение колкото се може повече такива хора. Задържането на шофьорите е един етап. въпросът е да не живеят тези шофьори на Луната. Те имат близки. Препоръката ми е те да спрат тези, които употребяват алкохол и наркотици. на употребилите се взима книжка, и ще бъде съден. В досието му ще пише, че е съден. Семейството трябва да се включи на помощ. 

Работата на МВР е максимално да извади от движението грубите и системни нарушители. Целта е да се предпазят невинните жертви.

 

Трябва да има контрол - линеен или по време на движението. Ако няма условие да бъдат спрени ,те ще бъдат подадени на следващ екип, който ще ги спре. Таблета - по номера на автомобила е ясно кой го управлява и дали има глоби, нарушител ли е. Това е ново-проверките се правят в цялата страна. Трябва да се спре да се нарушават правилата. 

 

Човешкото тяло не може да понася физически удари, 30 километра е прага. При 70 километра - 9 загиват, един може да оцелее. Кинетичната енергия мачка всички. Битката да се пазят хората е продължителна. Всички трябва да са обезопасени, включително и на задната седалка. 

 

Плащането на глоби подлежи на анализ. Има единици, които не си плащат. Хората не обичат да се занимават с институции. Хората са заинтересовани да си платят бързо, защото има 30 процента бонус. Дълго време се говори да се увеличат глобите, а те не се увеличават. В Германия при 30 км. превишение на скоростта веднага се взима книжката. Целта на контрола не е да губим хора, а да предпазим невинните жертви - често пъти жертвите са или пътници, или пешеходци. 

 

Много често ние сме движим, трябва да следим обстановката, затова трябва да се движим със съобразена скорост. Това не е война, а самоубийства и убийства на близки хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2835 |28.08.2022 Христо Алексиев: Правителството няма да преговаря за нов договор с ”Газпром” . 0| 2712 |22.08.2022 Христо Алексиев: Изгубено е много време по въпроса с интерконектора с Гърция . 0| 2967 |22.08.2022 Зеленски постави на карта преговори с Русия, ако има процес срещу заловените в Мариупол . 0| 2733 |19.08.2022 Министър Алексиев: Целта ни е да осигурим газ на най-добрата цена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads