Реклама / Ads
20| 5555 |10.05.2021 НОВИНИ

Алибегов се намеси в политиката. Роптае срещу готвения за служебен министър на туризма

.
Ричард Алибегов
Ричард Алибегов изненадващо се намеси в политиката. Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията се противопоставят на предложението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация нейният председател Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма.
 

"Пуснахме две становища за седмица. Изразихме разочарованието си от това, че след изборите нямаше сформирано правителство. Всичко, което постигнахме като договорки, няма да се случи. Може да разчитаме на помощите до края на юни. Браншът ни пострада ужасно много. Нуждаем се от помощ до края на годината, защото голяма част от времето не работехме", каза пред Нова телевизия председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

 

Според него служебният министър трябвло да е от бранша.

 

"Той трябва да е професионалист и да обедини сектора, да припознае ресторантьорството като част от туризма. Той може да е професионалист, но имаме нужда от нещо повече. Служебният министър трябва да е професионалист, ресторантьорският сектор също е част от туризма", настоя Алибегов.

 

"Ние сме представители нашето предложение на президента Румен Радев. Решението е негово. За пореден път се прави опит да се разделя нашия сектор. Единствено хотелите бяха изключително ощетени. Те не бяха компенсирани по никакъв начин", каза от своя страна зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3060 |19.04.2021 Алибегов: Докато се карат в парламента, бизнесът може и да не оцелее . 17| 4455 |29.03.2021 Алибегов моли: Не ни намесвайте в политическите си игри! . 12| 3576 |22.03.2021 Алибегов: Пиарът на здравно министерство минава през заведенията, но това не бори пандемия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads