Реклама / Ads
1| 7166 |23.10.2016 НОВИНИ

Американeц хакна сайта на ”другарите” от руското Външно

.
Американски хакер е успял да проникне в администрацията на сайта на руското външно министерство, съобщи CNN. Хакерът, представил се с ”никнейма” Шут, е обяснил, че е провел атаката срещу сайта на министерството в петък през нощта и е оставил съобщение с призив да престанат атаките спрямо американските сайтове.
 
По думите му той е написал: "Другари! Ние блокираме сайта на Министерството на външните работи на Руската федерация, за да ви предадем важно съобщение. Престанете! Може да ви се получава да натискате съседни страни, но това е Америка. Това тук никого няма да впечатли."

Пред Интерфакс говорителят на министерството Мария Захарова потвърди, че е имало атака, но отказа да предостави подробности. Освен това не потвърждава какъв е произходът на хакерската атака с аргумента, че в момента се води раследване.

На сайта на министерството в момента няма никакви следи от осъществена кибератака. От самото ведомство също не са разпространявали съобщения за случилото се.

В средата на октомври телевизия NBC съобщи, че администрацията на САЩ е разпоредила на всички отговорни служби да се готвят за безпрецедентни кибератаки като отговор на твърдението за руска намеса в предизборната кампания в САЩ.

Не веднъж официални представители на американската администрация са заявявали, че зад много от кибератаките спрямо щаба на Демократическата партия, седят руски хакери, които се ползват с държавна подкрепа.

Преди дни това направи и самият вицепрезидент Джо Байдън, а миналата седмица американското национално разузнаване и министерството на вътрешната сигурност на САЩ излязоха със съвместно изявление, в което официално заявиха, че Кремъл е организирал кибератаки срещу американски политически структури.

Американски експерти предупредиха и че е възможен опит хакери да дискредитират избирателната система в САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4274 |14.10.2016 Хакерска атака изтри материалите от сайта KTBfiles . 0| 3670 |07.10.2016 Томов: Проверете си данните на сайта на ЦИК, може някой да ги е използвал . 0| 4142 |13.09.2016 Руска групировка хакна медицинското досие на Серина Уилямс . 0| 3651 |07.09.2016 Турци хакнали системата на летището във Виена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads