Реклама / Ads
0| 5435 |25.08.2022 НОВИНИ

Ананиев: Радев не знае точно какво се случва, бързо да смени енергийния министър

.
Настимир Ананиев Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
„Кабинетът „Петков“ осигури газ за зимата. Не съм сигурен дали президентът Румен Радев знае точно какво се случва и може би трябва да бъде сменен този енергиен министър, защото имахме 7 танкера на много добра цена, които можеха да се разтоварват в Гърция. Гръцкият премиер заяви, че има инфраструктура. Имаше забавяне от служебното правителство и после казаха, че няма място. Трябва да се реагира бързо“, коментира пред Bulgaria ON AIR Настимир Ананиев, част от „Продължаваме Промяната“.
 

Той добави че в момента договорът ни с „Газпром“ е нарушен и в края му (декември месец) България има право да търси неустойки, защото са изпращани заявки всеки ден за получаване на газа, направени са и 2 опита за плащане, но парите са върнати. „В този случай имаме право на компенсации и България трябва да бъде обезщетена. Ако сега тръгнем да договаряме нещо обаче, няма да получим тази компенсация“, твърди Ананиев.

 

„В другите държави, които в момента работят с „Газпром“, първо казаха в рубли, после беше променен този сценарий. Там няма този валутен риск, при който държавата, която се е договорила, може да загуби пари и който беше предложен на България. Не може едностранно да променяш договор. Той свършва декември месец - защо не бъде изпълнен, а след това, когато има диверсификация, нека да се конкурират всички доставчици и да изберем най-ниската цена, която е най-изгодна за българския национален интерес“, каза още той.

 

След като станаха ясни водачите на листите на „Продължаваме Промяната“, сред които е бившият вътрешен министър Бойко Рашков, както и двама отцепници от ИТН, ала липсват ключови фигури за партията, Ананиев коментира:

 

„Аз никога не съм имал амбиция да съм водач на листа. Въпросът е да има силен екип, който да убеди максимален брой хора да гласуват, и да насочим всички усилия в следващото Народно събрание да имаме мнозинство на „Промяната“. Имаме работа за довършване и съм сигурен, че много българи ще ни подкрепят, тъй като всеки прави разликата между старите муцуни с мутренските номера и това, което ПП представлява“.

 

Според него Христо Петров – Ицо Хазарта е човек с кауза, разпознаваем българин, който е много харесван от хора на всякаква възраст и е от ключовите лица на „Продължаваме Промяната“, които ще получат подкрепата в 25-и мир. Ананиев прогнозира, че Петров ще победи Борисов.

 

Той уточни, че Яна Балникова има лични причини за неучастие в листите, а Лена Бориславова ще помага в екипа.

 

„Не мога да кажа, че Лена Бориславова е слабо звено, тя е от ключовите играчи и човек, на когото ние разчитаме. Много от хората искат млади хора да се занимават с политика. Ние искаме да се прави политика по нов начин, искаме в България да се живее нормално и повечето български избиратели са мъдри, виждат кога някой е атакуван грозно и по мутренски“, посочи Ананиев.

 

Той изрази желанието на ПП за мнозинство и отбеляза, че не искат да разговарят с партии, които са готови да правят компромиси с интереса на българските граждани. Според него „Продължаваме Промяната“ ще бъде първа политическа сила, но това зависи и от българския избирател, а непрекъснатото показване и шепнене на Бойко Борисов трябва да спре.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2809 |25.08.2022 Богдан Милчев: Демерджиев да признае, че царят е гол . 0| 7884 |24.08.2022 #ГаzWithMe под прозорците на Радев: Крим е украински, но президентът ни е руски! . 0| 2762 |24.08.2022 Борис Джонсън: Великобритания никога няма да признае анексирането на Крим от Русия . 0| 2859 |24.08.2022 Радев пожела скорошен мир в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads