Реклама / Ads
0| 3509 |25.05.2022 НОВИНИ

Пламен Данаилов: Трябва да се спре с даването на средства на всеки, който изреве

.
Пламен Данаилов
Разбрали сме се, че отстъпката ще е 25 стотинки. Предлагаме тя да се приспада посредством задължението от ДДС на самия оператор в края на всеки месец. Говорим само за физически лица. Някой, обаче може да събере касовите бележки и да му се издаде фактура. Това трябва да се предотврати, защото е злоупотреба.
 

За това предупреди зам.-енергийният министър Пламен Данаилов по НТВ. Ето какво още допълни той:

 

Всяка касова бележка постъпва в НАП. Трябва да се прави анализ на голяма база данни, въпрос на приложение е.  Колкото по-скоро е това финално решение, толково по-добре. Няма да е от 1 юни. Трябва финален коалиционен съвет с тези мерки, за да вървим към финално одобрение на мерките. Няма да е с лична карта. С талона на колата ще е сложно за администриране. Трябва да се въвежда база данни, да прави проверка. 

 

В Италия всички физически лица са на свободния пазар и купуват електроенергията. ЕК отправи критики, че доста сме се отпуснали в харченето и трябва да се коригираме. 

Прекалено голям може да стане дефицита и това, което преразпределя държавата. През последните години нивото на разходи става значително. Не е извън контрол, но трябва да се въздържаме от допълнителни мерки, които ще доведат до неконтролирано харчене. 

Честно да ви кажа не виждам основание за голяма част от протестите.

 

Българските предприемачи се справят добре. Доста се изчерпаха възможностите на бюджета и трябва да се спре с даването на средства на всеки, който изреве. 

 

Съмнявам се, че “Газпром” дарява газа към Германия и Италия. Парите, ако платим в долари, няма да напускат “Газпромбанк”, а там ще бъдат превалутирани. Това, което имаме като условие е, че плащането се счита за извършено, когато се завери в рубли. Ние имаме писмо от ЕК, което казва,че плащането с конвертиране в рубли, е нарушение на санкциите. Откриването на сметки в рубли ще се счита за нарушение на санкциите. На нас това ни е написано ясно от ЕК. 

 

Корабите / бел. ред. с газа от САЩ/ пътуват към България, наближават. Трябва да имаме устойчиво договаряне при взаимно изгодни цени. Скоро договорът ни с “Газпром” изтича в края на годината. Цената е висока сега.  Да заменим природен газ с друго гориво ще отнеме много време. Това е свързано и с инвестиции. Ако станем водороден хъб, това ще отнеме поне пет години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3456 |24.05.2022 Проф. Матанов: Ако направим компромис за РСМ, трябва да признаем, че сме татари . 0| 10204 |24.05.2022 Руски политолог: Трябва да унищожим европейските руснаци, те са протонацисти! . 0| 3072 |23.05.2022 Пламен Абровски: Трудно ще останем без хляб, но колко ще струва? . 0| 3090 |22.05.2022 Росен Костурков, ПП: Северна Македония трябва да изпълни условията ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads