Реклама / Ads
1| 5524 |16.08.2016 НОВИНИ

Ир. Анастасова: Да спрем поголовното застрояване на ”Младост”!

.
Ирена Анастасова
”Трябва да спрем поголовното застрояване на ”Младост”. Това каза общинският съветник от групата на БСП Ирена Анастасова. Тя участва в протеста на гражданите от квартала пред местната община. Недоволството на хората беше предизвикано от опита да бъде застроена детска площадка в междублоково пространство.
 
След това прерасна в бунт срещу масовото застрояване на зелени площи във всички части на София.
"През последните години район "Младост" стана много привлекателен заради метрото, бизнеспарка, цялостното си разположение и удобния транспорт, коментира Ирена Анастасова. - Затова интересът към него е толкова голям. А той води до тези опити да бъде застроено всяко свободно местенце. По време на финансовата криза интересът от страна на инвеститорите не беше толкова голям и някак тези проблеми бяха заглъхнали. В последната година обаче строителният и имотният сектор се развдижиха и ето какво се случва".

Ирена Анастасова разкри, че нейни съкварталци от "Младост-4" са я потърсили за помощ за разрешаване и на друг проблем, свързан със застрояване на зелена площ в междублоково пространство в района.

"Става въпрос за терен между блоковете 401 и 409, обясни тя. - Една сутрин на мястото пристигнали строители и заградили част от зелената площ, от детска площадка и от улицата. Показали изрядни документи за собственост и започнали работа. От този момент с гражданите тръгнахме да търсим справедливост. Правихме всякакви проучвания на района, свързахме се със столичния омбудсман, пуснахме сигнал до градската прокуратура, до НАГ и до кмета на София Йорданка Фандъкова. Проследихме историята на този терен и се оказа, че е препродаван 6 пъти. През 2006-а също е имало инвеститорски интерес към него, но тогава гражданите с протести са спрели застрояването му. Подозирам, че сега има сериозен натиск от високо място за изпълнението на проекта в този парцел, защото вече започнаха да местят и кабелите, които минават през въпросния терен. Трасе на ЧЕЗ, което захранва 18 трафопоста плюс "Топлофикация" и водоснабдяване, минава през него. От енергийното дружество работят усилено по преместването на кабела. Лично аз отидох да попитам на какво основание го правят, а те ми обясниха, че е планов ремонт на ЧЕЗ. Какъв е този плнов ремонт на ЧЕЗ, който променя цялото трасе, през което минава кабелът?! Очевидно е, че интересът за застрояване на този парцел в междублоковото пространство е от много високо място. Но това няма да ни откаже да се борим".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4968 |14.03.2016 Австрийският канцлер: Да спрем маршрутите за мигранти през България . 5| 4641 |29.02.2016 Л. Панов: Трябва да спрем да се самоунижаваме . 70| 7433 |18.02.2016 Борисов: Утре съм разпоредил да спрем обществената поръчка за Зимния дворец . 6| 4699 |16.11.2015 Каролев: Да спрем протестите в София за момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads