Реклама / Ads
0| 3234 |29.06.2022 НОВИНИ

Андрей Гюров: Ръководството на ИТН проби дупка в лодката на управлението, не очаквам сега да поставя условия

.
Андрей Гюров Източник: стопкадър, bTV
Не очакваме ръководството на „Има такъв народ“, което проби дупка в лодката на управлението, сега да поставя условия. Това обясни в предаването „Лице в лице“ по bTV Андрей Гюров, председател на ПГ на „Продължаваме Промяната“ и призна, че все пак има хора от ИТН, които търсят контакт с тях.
 

„Въпросът за гоненето на руски дипломати е обсъждан поне на две заседания“, обяви той.

 

„Не знаехме за решението на Кирил Петков да отзове 70 руски дипломати, то не е на господин Петков, а е решение на външно министерство“, обясни Гюров.

 

„Днешното извънредно закрито заседание на Народното събрание, на което ще изслушаме шефовете на службите, ще бъде от голяма полза, за да се разбере целият поток от информация и по какъв начин е взето това решение“, добави Андрей Гюров.

 

Той допълни, че дори след изгонването на тези 70 дипломати и технически сътрудници на руското посолство, в Русия ще има 5 пъти по-малко български служители, отколкото руски в България.

 

„Тук виждаме една много сериозна непропорционалност на представителството. Толкова много руски служители в България, ние не виждаме голям резултат от тяхното присъствие и работа в България в посока подобряване на дипломатическите и икономически отношения. Както знаете, България беше една от първите държави, на които Русия спря газа. Тоест, тяхната работа на българска територия в крайна сметка не доведе до нищо положително. От друга страна виждаме много икономически, политически и дори хибридни атаки, в които се разпознава руския акцент, така че, ако погледнем обективно на ситуацията и проследим процеса, по който е взето това решение, мисля, че ще бъде ясно, че то е направено изцяло в интерес на България и тогава коалиционните партньори трябва да решат от коя страна да застанат – в защита на българския интерес или в защита на интереса на чужди държави“, заяви Андрей Гюров.

 

„Ние сме свикали национален съвет още тази вечер, след края на заседанията, на който да обсъдим ситуацията. Явно на масата има нова информация, която трябва да бъде обмислена. Засега не е тема персоналният състав на бъдещото правителство. Ние ще положим абсолютно всички усилия да постъпим отговорно и са не вкарваме държавата в една допълнителна криза“, увери той.

 

„От утре отново сядаме на масата с нашите коалиционни партньори, където трябва да изчистим повдигнатите въпроси“, поясни Гюров.

 

„Всички знаци, които получаваме сочат натам, че има доста широко търсене на съгласие за постигане на правителство с първия мандат на „Продължаваме Промяната“, убеден е той.

 

По думите му от „Продължаваме Промяната“ са готови за избори: „Въпросът за коалиране с други наши естествени партньори също е на масата“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3116 |27.06.2022 Андрей Гюров: Консултациите на ПП с президента ще са в края на седмицата . 0| 4014 |24.06.2022 Гюров: Не правим сделка с брокери . 0| 2989 |23.06.2022 Андрей Янкулов: Късането на ризи и заявяването на изначална несъвместимост няма да ни доведе доникъде . 0| 3502 |21.06.2022 Андрей Гюров от ПП: Лидери с пачки и кюлчета си мислят, че депутати могат да бъдат пазарувани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads