Реклама / Ads
0| 3191 |17.11.2022 НОВИНИ

Андрей Гюров от ПП: Този ИК е антибългарски. Той отваря пътя на партиите на статуквото

.
Източник: БГНЕС
Депутатът Андрей Гюров от ПП посочи, че партията му ще отстоява докрай принципите, които е дала пред избирателите си. За тях е важно да излъчат послание и това е политически знак – че тези неща с подмяната, която се извършват, не са нормални. Гюров и съпартийците му са готови да водят тази битка и в пленарна зала.
 

Андрей Гюров от ПП посочи, че е имало ефект от действията им, защото днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал стъпка назад. Лидерът на ДПС е започнал да се обажда в парламентарните групи, за да обсъдят ИК и какви мерки могат да се вземат.

 

Гюров посочи, че не си прави илюзии относно мнозинството в парламента, защото те могат да осигурят голям електорат: "Тези хора могат да бъдат закарани и на избори, и на протести." Гюров е категоричен: "Срещу това се борим."

 

Според Гюров заедно с ДБ има възможност ИК да бъде изтеглен. Той призовава всички да подкрепят тази инициатива. Гюров каза, че изменянето на този ИК по този начин го опорочава, тъй като това се случва след 12ч. и е в преломен час. Нито един от народните представители не е могъл да разсъждава нормално след 17ч. маратон на гласуване. Тези  промени не могат да доведат до нищо хубаво в ИК.

 

Гюров посочи, че за него и съпартийците му е изключително важно всеки български гражданин да има право на вот и той да бъде зачетен по правилния начин.

 

Гюров изтъкна, че след вчерашното гласуване машините са превърнати в принтери на бюлетини. Те са осакатени. Това отваря кутията на Пандора, защото говори за манипулации на вота. Гюров не иска да има хора, които се превръщат в заложниците в Арена Армеец. Той изтъкна, че преди въвеждането на машинното гласуване има десетки хиляди сбъркани протоколи и невалидни бюлетини.

 

България трябва да гледа напред, а не назад. Данните от ЦИК показват спад в секциите, в които преди се е гласувало с хартиена бюлетина. Това е мотив за премахването на съвета, допълни Гюров. Целта е веднага да бъде сплашен.

 

Гюров коментира, че решението на Борисов да върне Съвета и Район "чужбина" е типично поведение на ГЕРБ и Борисов, защото те си служат с назидание – "Внимавайте, ще ви закрием, когато решим." Ключово е, че по трудно ще се отварят секции, защото Външно министерство ще трябва да изпрати държавен служител. Това оставя възможност за прецедент." Гюров посочи, че тези, които сега са в чужбина, са изгонени от ГЕРБ и от тяхното управление с години. Сега им се отнема възможността да гласуват.

 

Гюров припомни думите на доц. К. Таков, чиято премиера на документалния филм за живота му, беше съвсем скоро: "Не може да пребориш тъмнината винаги, но може да внесеш поне малко светлина.” Гюров посочи, че е видно отношението към българските граждани както и обществения натиск, който партиите на статуквото оказват.

 

Гюров посочи, че ПП са конструктивни и ще работят по всички важни теми за българските граждани. БСП са вносители на сегашните изменения в ИК. Кирил Петков е посочил, че ПП няма да преговарят с БСП за управление, тъй като те поддържат идеята за този антибългарски ИК, който отваря пътя на партиите на статуквото.

 

Гюров открои, че уж ГЕРБ нямат зор да връщат хартиената бюлетина, а това е първият законопроект, прекаран по такъв възмутителен начин. Гюров каза, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, защото общо управление с ГЕРБ в момента не е възможно.

 

Гюров посочи, че може на местните избори да се явят заедно с ДБ – където това е разумно и възможно: "Партиите на промяната се обединяват винаги, когато това е нужно. В разлчини епизоди в миналото това не е било възможно. Важно е да гарантираме, че тези партии, които искат промяна, ще могат да я реализират."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3945 |14.11.2022 Д-р Гълъбова пред Фрог: Като държава ние бягаме след вятъра в случаи като този с изчезналото дете . 11| 3456 |11.11.2022 Мануил Манев: ГЕРБ иска правителство в рамките на този парламент . 1| 2925 |10.11.2022 Великобритания с нови санкции на руски активи. Този път за рекордните 18 милиарда британски лири . 1| 4891 |09.11.2022 Д-р Петров и Андрей Марков: Има пореден опит за унижаване на д-р Чирков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads