Реклама / Ads
6| 6700 |17.11.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: Няма да допуснем ”хартиената коалиция” да извърши предателство срещу честния вот на гражданите

.
Кирил Петков от ПП
В своя профил в социалната мрежа във Фейсбук Кирил Петков, който е един от лидерите на Продължаваме промяната написа, че има опити да се ”прегази” Изборният кодекс. Петков посочва, че партиите ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП ясно са показали на гражданите, че те ще решават вместо българските избиратели, както и че не се интересуват от сънародниците ни в чужбина.
 

Кирил Петков публикува видео клип в своя профил във Фейсбук как в пет лесни стъпки може да бъде манипулиран вотът на българските граждани.

 

Първата е свързана със злоупотреби с гласуването с подвижна секция, като се използват хартиените бюлетини и се избягва машинното гласуване.

 

Втората е фалшифициране на вота на гласопадавателите. От клипа се вижда как бившият кмет на Пловдив Иван Тотев обяснява, че не е доволен от броя на невалидните бюлетини, защото както посочва самият Тотев: "Това е начинът партията му да има предимство." Става ясно, че невалидните бюлетини за 2017г. са 167 000. През 2022г. са 9000. Това са двайсет депутатски места.

 

Третият начин е чрез купуването на гласове.

 

Четвъртата е саботаж на машините, за да се премине към гласуване с хартиени бюлетини.

 

Петата е тероризиране на членовете на СИК. Буквално са държани като заложници в зала "Арена Армеец" в София, за да бъдат отчетени протоколите от изборите. Член на СИК обяви, че това чакане с часове е "терор над собствения народ", тъй като те са там общо 32 часа.

 

Без опашки, грешки и напрежение преминава предаването на протоколите от машинното гласуване. Кой има интерес да всява хаос, паника и да третира гражданите като второ ръка хора? Отговорът е очевиден. С 10 часа по-бързо се е осъществило предаването на изборните протоколи. Членовете на СИК също не желаят връщане към гласуване на хартия.

 

Кирил Петков призовава гражданите да подкрепят утрешния протест срещу промените, които се предвиждат в избирателния кодекс, както и връщането на хартиената бюлетина.

 

Петков посочва, че в 18:30ч. той ще бъде на площад "Народно събрание", за да изрази гражданската си позиция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3094 |17.11.2022 Прокуратурата: Няма политически мотиви за нападението срещу кмета на Кирково . 6| 3655 |17.11.2022 И ГЕРБ удря Столетницата: Разговори за правителство между ГЕРБ и БСП няма да има . 13| 5560 |17.11.2022 Христо Иванов: БСП направиха демонстрация на пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС. ПП и ДБ няма да влизат в зала . 3| 3110 |17.11.2022 Кирил Петков: Връщането на хартиената бюлетина е пълен погром на демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads