Реклама / Ads
21| 9391 |11.06.2020 НОВИНИ

Андрей Райчев: Борисов ще излезе ”сух”, но скоро ще се разделим с Горанов

.
Андрей Райчев Източник: БГНЕС
Много скоро ще се разделим с господин Владислав Горанов - под негово пряко ръководство са се извършвали безобразия за стотици милиони. Бойко Борисов обаче ще излезе “сух” от историите на Божков.
 

Това заяви пред БНР политологът Андрей Райчев.

 

Коментарът му идва на фона на всекидневни сътресения в страната, породени от разкритията на бизнесмена Васил Божков. ФрогНюз припомня, че според бившият хазартен бос той е бил изнудван от държавата. Освен всичко заради неплащаните данъци и проблеми в Комисията по хазарта хазната е била ощетена със 700 милиона лева. КЗХ е орган под прякото ръководство на Владислав Горанов и в момента нейни членове са в ареста. Горанов обаче все още е на поста си.

 

В момента Васил Божков се намира в ОАЕ, откъдето публикува и своите разкрития. Последното от тях е за чат разговор между него и човек с инициали Б.Б, като според Божков това е самият Борисов. Премиерът обаче отрече твърденията вчера, а днес коментира лаконично за пореден път намерението на Божков да влезе в политиката.

 

"Обмислена и наивна игра на политика".

 

Така Райчев определи действията на Божков.

 

"Шансовете му са близки да нулата. Българите ненавиждат богатите, защото смятат, че са забогатели нечестно през годините на прехода. ... Ти си богат - следователно си лош".

Според Андрей Райчев, ако Божков подкрепи друга политическа формация, би могъл да получи "рупор" и евентуално депутатско място, депутатска защита, ако му трябва да се върне в България, за да не го арестува главният прокурор Гешев на летището.

 

"Човекът се чувства обиден, но не играе емоционално, дозира ходовете си, има подредба в тези ходове и донякъде постига успех", добави социологът.

 

Според него Бойко Борисов ще излезе "сух" от историите, разкрити от Божков във Facebook профила му, но Владислав Горанов - едва ли:

 

"Струва ми се, че с г-н Горанов ще се разделим скоро, защото под негово пряко ръководство са се извършили безобразия за стотици милиони"

 

По думите на социолога "правосъдната история" около Божков не е уникална, тя се случва вече на няколко обвиняеми бизнесмени, а вече има заявка и за следващ - Валентин Златев.

 

"Това е от късния Сотир Цацаров - съвсем ясно обявиха, че тези хора, които са олигарси и се опитват да купуват с пари власт, ще бъдат съдени", заяви Райчев.

 

Златев от своя страна днес призова политиците да внимават, защото търпимостта е достигнала краен предел и заяви, че ще отнесе случаят в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 7972 |11.06.2020 Борисов отказа да отговаря на въпроси за Божков, Златев и коалицията . 15| 5788 |11.06.2020 Борисов: Коронавирусът съсипа света, щяхме да имаме пари за всичко! . 21| 16621 |11.06.2020 Проф. Радулов: С какво миналото на Божков е по-различно от това на Борисов? . 17| 6225 |10.06.2020 Евробарометър: При Борисов корупцията се разраства, смятат 51% от българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads