Реклама / Ads
9| 3251 |24.07.2023 НОВИНИ

Андрей Райчев: Радев се стараеше да отговаря с шамар на шамар, а сега отговаря с два на шамар

.
Източник: личен архив
”Радев играе остро. Той смята, че много добре управлява държавата, в това време противниците му го дразнят самоцелно и се хвърлят срещу него. Той се стараеше да отговаря с шамар на шамар, а сега отговаря с два на шамар”.
 

Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев. Той се безпокои от това, че тече най-лошото:

 

"В българския народ тече вътрешно разцепление. Хората вече не могат да си говорят. Особено украинският въпрос просто побъркващо ги противопоставя - нещо, което в никакъв случай не трябва да допускаме, но така или иначе потече".

Измести се въпросът за промените в Конституцията и съдебната реформа, смята социологът:

 
 "Не чувам нито една реакция или обсъждане на този дълго време надигащ се въпрос - сега ще променим Конституцията и ще оправим съдебната система. Отново чуваме, че нещо казват, не е много ясно какво. 3 теми въвеждат. Ограничават правата на президента и на служебните правителства. Това е много спорен въпрос. Въвеждат съвършено неочаквано темата за националния празник - тази тема е достатъчна, за да унищожи всеки дебат. Тя фокусира в себе си купища поддебати и те всички са свързани с нашата история. Когато се разправяме за миналото, спорът е много дълъг и крайно неуспешен - и двете страни завършват спора с убеждението, че са прави. Изобщо не разбирам защо такива опитни хора вкараха такива подправки в тази супа. Слагат такива подправки, че ние не усещаме вкуса на супата. България слезе от релсите на дискусията, която имаше - за съда и неговата независимост, прокурора, за контрола върху него и т.н., и минаваме на класическа тема, която един път вече сме минали през 90-те години".

 

За 30 години България няколко пъти изпада в положение, близко до кризисното, подчерта Райчев и добави, че тези служебни правителства няколко пъти са ни вадили от "реална каша".

 

Според него проблемът е персонификацията - прави се закон за човека, което е голяма грешка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3251 |23.07.2023 Таско Ерменков: Радев е най-голямата грешка на БСП . 21| 2811 |21.07.2023 Радев: Недопустимо е политическите различия да водят до език на омразата, ксенофобия или антисемитизъм . 9| 3427 |20.07.2023 Скопие разследва среща на македонски деца с Румен Радев . 30| 2725 |20.07.2023 Христо Иванов: ВСС заплашва влизането ни в Шенген, а Радев националната ни сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads