Реклама / Ads
0| 2888 |30.08.2021 НОВИНИ

Андрей Райчев: Виждаме класическото поведение на БСП с идеи за народа, за доходите

.
Андрей Райчев Източник: БГНЕС
”Когато има вълнение в езерото, изключително грешно е да кажете какво е неговото равнище. Важно е да се натрупат социологически изследвания. Виждаме подем в ”синьо” и стабилизация на ГЕРБ и БСП. Т.е., партиите на статуквото се стабилизират. Виждаме и смущения сред електората на ИТН”. Това заяви социологът Андрей Райчев пред БНР.
 

"За БСП е най-сложно в момента, защото ту я слагат към ИТН, ту към ДБ. Каквото и да си говорим, тя е единствената, която се бори срещу Бойко Борисов през последните 4 години. Страшно много хора се връщат при ГЕРБ, защото партиите на протеста се изпокараха.
 
Слави Трифонов не взе властта, както може, а за това има цена. Той предложи кабинет и поиска да го подкрепят. Корнелия Нинова никога не е била член на БКП, но БСП все още се свързва с нея. Тя е приета като компромисна, партия, която отстъпва и 30 години затова оцеля. Нинова обаче смени политиката. Тя не е управлявала 45 години и няма комплекс. В момента виждаме класическото поведение на БСП с идеи за народа, за доходите и т.н. За БСП може да е изненадващо, но левицата падна под 400 000 избиратели на последните избори. Много е трудно да се предвиди бъдещето на БСП, но завръщането към традициите е изгодно", каза още Райчев. 


"Кирил Петков може да не е отделен от ДБ. Кирил Петков и Асен Василев имат 90 000 души инициативен комитет във Фейсбук. Те имат два избора - или да се присъединят към ДБ, или да направят нещо свое. Това решение не е очевидно. Петков каза нещо съществено - разликата между мен и Николай Василев е, че докато запушваме дупките, не можем да водим дясна политика. България няма ясна дясна икономическа политика. В същото време ДБ не е партия, а коалиция на ляво "зелено", центристко "Да България" и дясна ДСБ", припомни Райчев. 


"За мен няма никакво съмнение - Румен Радев няма да прави партия. Ако искаше, щеше да се държи по друг начин и тя щеше да е най-голямата. Щяхме да имаме две партии на двама генерали. Повечето наблюдатели описват ситуацията с агония на България, на ГЕРБ и т.н. Аз обаче виждам родилни мъки. Българите не са като преди 20-30 години. Ние не сме бедни, не сме нещастниците, които като дойде гръцки бизнесмен, мислят, че небето се е отворило. Вече знаем къде отиваме и не вярваме на бай Илия, който се върнал от Севиля 2 пъти и разказва какво било там. България ще поражда в следващите години нова политическа система и политици. България въобще не е в агония. Разделението на партиите "протестиращи - статукво" се разпадна. Зависи как ГЕРБ ще се възстанови, защото не е за отписване", коментира социологът.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9486 |30.08.2021 Андрей Райчев: Виждаме подем в синьо . 11| 4917 |28.08.2021 Арман Бабикян: Не виждаме смисъл да се разговаря за съставяне на правителство . 10| 4253 |26.08.2021 Райчев: Този път Корнелия се държа много гъвкаво . 13| 6851 |22.08.2021 Андрей Михайлов, ИТН: ”Не смейте да ме викате повече” - това ни каза Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads