Реклама / Ads
2| 5843 |12.06.2015 НОВИНИ

Ангел Джамбазки: Бежанците тръгват по Черно море

.
Ангел Джамбазки
Бежанци тръгват по Черно море. За това предупреди евродепутатът Ангел Джамбазки по БТВ по повод решението на ЕК да прати имигранти у нас.
 

 Възразих на следващия ден, в който стана известно решението на комисията. То е несправделиво. През миналата година България е дала 2, 5 пъти повече статута на бежанци от Гърция. Ние сме дали най-много бежански статути. България е с най-нисък вътрешен продукт на глава от населението. И разпределението на бежанците е основано точно на този факт. Твърди се, че става дума за бежанц, но има сред тях много, които са нелегални емигранти от Африка. В момента има операция в Средиземно море. Тази вълна се пренасочва към Черно море. Вече има кораби, заловени в наши териториални води. Ролята на Турция е опасна, защото тя организира и подпомага тези потоци. Не може кораб да тръгне от Турция, без граничните власти да не знаят за това. Това е тяхна политика. Има изход и това е военна операция, обясни той. 

 

Колегата му Андрей Ковачев допълни:  Много страни не приемат така предложения принцип за разпределение на бежанци. Фронтови страни като България не би могла да приеме  още бежанци. Ние сме солидарни с Европа. За това  получаваме помощ от Фонда за спешна помощ в размер на 4,1 млн. евро. Следващата седмица ще бъде разгледано предложението за квотите. Големи страни като Германия и Франция също не са съгласни с квотите. Турция е важен партньор в НАТО. В Турция има над 3 млн. бежанци. Те не идват от много хубаво. Какво да се случи с тези хора?! За това Европа дава най-голямата хуманитарна помощ. Няма политическа воля за военна намеса, допълни той и напомни, че ние сме солидарни и трябва да помогнем с каквото можем.

 

Джабмазки преложи Европа да вземе една част от бежанците от нас и да ги настани някъде на друго място. Не желая да взимаме повече хора. Не трябва да даваме повече статути. Ние не виждаме солидарност от Европа. Никой не може да каже колко са минали през зелена граница. Не трябва да се превръщаме в буферна зона. Възразявам! Или ще има солидарност от Финландия до „Капитан Андреево” или няма да се съгласим, каза още той. Според него много хора искат да се доберат до социалните помощи в Европа. На това мнение се противопостави Андрей Ковачев, който заяви, че всички са привлечени от демокрацията в Европа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4412 |12.06.2015 Орбан затваря границата със Сърбия заради бежанците . 1| 4456 |08.06.2015 4,1 млн. евро ни дава ЕК за бежанците . 12| 4995 |05.06.2015 Джамбазки: Държавата се разпада и Борисов е наясно . 1| 4533 |27.05.2015 Растат бежанците, опитващи да минат границите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads