Реклама / Ads
7| 4940 |31.01.2016 НОВИНИ

Ангелкова: Не бих се качила с детето си на Симеоновския лифт

.
Николина Ангелкова
Министърът на туризма Николина Ангелкова призна, че като майка не би се качила с детето си на Симеоновския лифт, защото съоръжението е твърде старо. „Независимо дали е изправен или не, не бих се качила”, категорична беше тя по bTV.
 
На въпрос дали ще има наказани за инцидента, при който дете падна именно от Симеоновския лифт на Витоша, Ангелкова коментира, че това не е в прерогативите на Министерството на туризма: „Контролните органи, които са направили проверката, са установили, че кабинката е била изправна. Предполагам, че ще се вземат съответните мерки, така че това да не се повтаря”, изтъкна министърът.

 

„Съоръженията на Витоша са изключително стари. Може би това е най-младият лифт – на 32-35 години”, изтъкна тя.

 

„Тук е много важен въпросът искаме ли да развиваме зимен туризъм, искаме ли нашите деца и семействата ни да се разхождат безопасно в планината. Именно тук трябва да се намери балансът с всички противници на това да се сменят съоръженията”, допълни Ангелкова.

 

„Много е трудно в трабант да сложиш двигател на мерцедес. Няма как на едно съоръжение на 35 години да слагаш ново поколение съоръжения, без по някакъв начин техническите параметри да съвпадат, те няма как да съвпадат. От една година се опитваме да намерим баланса със зелените организации, така че при спазване на всички закони и опазване на природата да намерим този баланс и да създадем безопасни условия в планината”, отбеляза министърът.

 

От утре започва да работи единен телефонен номер 0700 20 991, на който всеки руски турист може да получи всякаква информация, която го интересува за престоя му в България – туристически услуги, безопасност, здравеопазване, пътна инфраструктура. От 1 до 5 февруари ще е тестовият период, съобщи още Ангелкова.

 

По думите й до 1 март такива номера ще има и на английски и на немски език.

Във връзка с мерките за връщане на руските туристи у нас Ангелкова припомни, че сме направили безплатни визите за деца до 16 години и сме разширили диапазона не само за организирани групи, но и за тези, които идват за фестивали.

 

Цената на визите не може да се намали едностранно от България, необходими са преговори на ниво ЕС, защото има подписан договор между Русия и ЕС, посочи тя.

Министърът съобщи още, че в идните дни ще стартира конкурсът за ново лого на България, като подчерта, че нито един лев държавни пари няма да бъдат давани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4438 |06.01.2016 Въоръжен в САЩ взе за заложник детето си, заплашва да го убие . 8| 5094 |19.12.2015 Майката на изоставеното бебе: Мъчно ми е за детето, но бях отчаяна . 10| 4752 |29.11.2015 Ангелкова: Можем да посрещнем 1,5 милиона руски туристи през лятото . 0| 5043 |27.10.2015 Нероден близнак - баща на детето на брат си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads