Реклама / Ads
24| 3264 |16.05.2021 НОВИНИ

Ангелов: Някой да каже на членовете на НОЩ дали има нужда от тях

.
Проф. Костадин Ангелов Източник: БГНЕС
Хората от Националния оперативен щаб заслужават да им благодарим. Ген. Мутафчийски, доц. Кунчев, проф. Балтов, д-р Брънзалов, Данчо Пенчев, д-р Гелев, Богдан Кирилов, проф. Кирилов – всички те са много добри професионалисти. В четвъртък нямаше брифинг. Може би някой трябва да каже на тези хора дали има нужда от тях или не. Това в момента е неясно, коментира по Нова телевизия бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.
 

Ще се отнася до постигнатото по отношение на пандемията, разбира се, той изрази задоволство. „То е резултат от общите усилия на много хора. Благодаря на всички лекари, на медицинските сестри, на всички, които работеха в РЗИ-тата и в линейките”, посочи проф. Костадин Ангелов.

 

„Никой не се отказа от професията си, макар че в последните години нашата професия беше почти сатанизирана. Българските лекари събраха себе си и дадоха най-доброто от себе си”, каза още той.

 

„Имаше много неща, които спестихме на хората. Една част от тях разказвахме, за друга мълчахме, но успяхме да се справим. Това е голяма победа”, категоричен е Ангелов.

 

Според него е много важно да стигнем до колективния имунитет. „Според математика на Щаба проф. Витанов това ще се случи след 67 дни. Това е целта, към която се стремим, а не това кой как се държи. Характерите на хората са различни, резултатите са видими”, посочи Костадин Ангелов.

 

Запитан дали има още мерки, които могат да се разхлабят, той каза: „Важно е мерките да продължат да се спазват. Да, могат да бъдат разхлабени. По наши предварителни планове около 15 май би могло да се увеличи присъственото обучение в университетите и училищата. Такъв план имахме с г-н Вълчев. Резултатите към момента го позволяват”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4123 |12.05.2021 Радев: Служебният кабинет трябва да покаже, че България може да се управлява почтено и отговорно . 18| 8662 |11.05.2021 Дончева: Ако някой е потресен от високия интелект на едрия бизнес, може да се запита какъв е кръгът на премиера . 14| 8827 |10.05.2021 Доц. Атанас Мангъров: Все на някой трябва да му светне, че това, което се случва, е идиотско и фашистко . 27| 4009 |10.05.2021 Ангелов: Рискът за живота на Каролев е сериозен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads