Реклама / Ads
0| 2984 |14.06.2022 НОВИНИ

Ангова, ПП: Всеки депутат да помисли къде би застанал – от страната на народа или от другата

.
Венеция Ангова Източник: БГНЕС
”Вчера беше голям ден за българския парламентаризъм, защото се видя че парламентът е жив и не само, че е жив, но сега е невъзможно да се сформира алтернативно мнозинство на схемаджиите. Това, което видяхме, е че задругата на мафията не може да направи правителство”. Това коментира пред БНТ депутатът от ”Продължаваме Промяната” Венеция Ангова.
 

По думите ѝ разривът с "Има такъв народ" започнал неочаквано с обсъждането на актуализацията на бюджета. Докато обсъждали разпределението на 1,6 млрд. приходи в бюджета чрез антикризисни пакети на експертен коалиционен съвет дошъл регионалният министър в оставка Гроздан Караджов е казал, че трябват 3,6 млрд. лв. за строеж на пътища, след което напуснал заседанието. Според Ангова исканите средства от Караджов са в разрез с политическата и финансова логика.

 

"След това дойде и ултиматумът, че ако тези средства не се получат, ИТН ще излязат от коалицията. Това ни наведе на мисълта, че тук има един голям икономически интерес и започнахме да се съмняваме, че това не се прави в името на народа." - изтъкна тя.
Ангова допълни, че още преди Трифонов да обяви, че изтегля министрите си от кабинета, от "Продължаваме промяната" били подготвили изявление във връзка със случващото се, но видеообръщението на Трифонов било публикувано час преди пресконференцията на "Продължаваме промяната".

 

Тя беше категорична, че от формацията не пазаруват депутати.

 

"Ние не си търсим нови хора да ни подкрепят, а такива, които устойчиво да вярват в каузата и да гласуват по съвест в рамките на определени политики. Тук става въпрос за политики и принципи. За съжаление, държавата е по-дълбока, отколкото очаквахме, но ние не се страхуваме и ще продължим да работим. Нека всеки депутат да помисли за себе си къде би застанал – от страната на народа или от другата. " - каза тя.


Венеция Ангова определи записа на разговора между Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова като незаконен отчаян ход на неморално отчаяни хора. Тя допълни, че осъжда начина, по който подхожда "Има такъв народ", защото според нея не е достоен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3360 |14.06.2022 Премиерът Петков от В. Търново: Благодаря за смелостта на Радостин Василев, търсим още 12 независими депутати . 0| 4002 |14.06.2022 Войната в Украйна, 111 ден: Битка за всеки метър в Северодонецк, ракети по Донецк и Харков . 0| 5073 |14.06.2022 Анализаторът Пламен Димитров: Радостин Василев е нужен на премиера Петков като депутат, а не като министър . 0| 4976 |13.06.2022 Тошко Йорданов със запис на Р. Василев, който поставя ултиматум на депутатка от ИТН да се отцепи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads