Реклама / Ads
0| 3131 |14.06.2022 НОВИНИ

Мирослав Иванов: Постове и пари не сме предлагали

.
Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум. “Продължаваме промяната" търси подкрепа за конкретни законодателни решения, ние не искаме да вземаме депутати, които да се присъединяват към нас".
 

Това каза пред БНР заместник-председателят на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.

 

Повод за думите му са обвиненията от страна на ИТН, че от “Продължаваме промяната” са “купили” депутатите от формацията на Трифонов, поискали да напуснат групата на партията. До тук се стигна след разлома в отношенията между двете формации в коалицията и препирните през изминалата седмица. ПП и ИТН се замерят с обвинения и говорят за връзки с мафията. 

 

По думите на Мирослав Иванов крайната цел на ПП не е “оставане във властта на всяка цена”. 

 

"Важните закони, които трябва да бъдат приети, са актуализацията на Бюджета, за да бъдат приети антиинфлационните мерки, които са заложени в него, измененията в Закона за енергетиката и внесеният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. "Продължаваме промяната" и коалиционните ни партньори от "Демократична България" и БСП търсим начин да намерим мнозинство, за да бъдат приети те”, посочи Иванов. 

 

По думите му коалицията е била взривена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

 

"Първият раздор в коалицията беше първото решение за АПИ, когато трябваше да се отпуснат 1,5 млрд. лева и министър Гроздан Караджов настояваше да се отпуснат без необходимата отчетност и прозрачност при тяхното разходване. Това се повтори сега, когато обаче г-н Караджов претендираше за сума от над 6 млрд. лева, което щеше да е абсолютен прецедент за бюджет на АПИ в историята на страната".


По думите на зам.-председателя на парламента от ИТН бягат от темата "Капитан Андреево":


"Не коментират какво се случва там, а това е един грандиозен скандал. ... "Капитан Андреево" е не само пропуснати ползи за държавата. Той е порт от Изтока към ЕС, през който минават големи интереси. ... Има съмнения, че там са замесени интереси на хора, свързани с ИТН. Има институции, които трябва да съберат доказателства за това, но докато това не се случи, хората трябва да гледат фактите. Първо, че проф. Христо Даскалов, който към момента е с охрана от НСО, защото обяви публично каква е ситуацията на "Капитан Андреево", му бе поискана оставката от колегите от ИТН заедно с колегите от ГЕРБ. Синхронизирано действие на ИТН с ГЕРБ по тази точка".

 

По думите му ръководството на ИТН е в колаборация с ДПС и ГЕРБ, което е прозирало при процедурата по избор на гуверньор на Българската народна банка.  

 

Той съобщи, че в сряда (15 юни) ще влезе на първо четена в пленарната зала актуализацията на Бюджета и призова всеки народен представител да гласува “по съвест, а не по партийна принадлежност”. 

 

Иванов коментира и темата за Северна Македония и подчерта, че в ПП не са обсъждали внасяне в парламента на точка за сваляне на ветото пред европреговорите на РСМ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2895 |10.06.2022 ПП не офертирали, не купували депутати и не раздавали постове . 0| 3009 |09.06.2022 Иван Иванов: В Националния съвет по горите ще търсим решения за доброто управление на сектора . 0| 3566 |09.06.2022 Христо Иванов: ИТН хвърлиха страната през прозореца . 0| 2960 |08.06.2022 Иванов: ЕК е изпратила 400 препоръки на България за развитие на земеделието и селските райони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads