Реклама / Ads
0| 3780 |09.10.2018 НОВИНИ

”Анимус”: Над 20 убити жени са извън полицейската статистика

.
Има много жени, чиито имена не станаха ясни, а останаха само в полицейската статистика, а някои даже не са и в нея. Има над 20 случая, в които са убити жени в България, но част от тях не са в полицейската статистика, тъй като ги считат за други случаи - на ревност, на неща, които са се случили във фамилията, но те са убийства на жени.
 

Това каза  Надежда Стойчева от фондация „Анимус“  по БНР. Тя определи станалото с Виктория Маринова като „една много тъжна история, най-вероятно на сексуално насилие, завършило с убийство“. „Просто стана известен този случай, защото тя е журналистка, но едновременно с това ние страдаме за всяка жена, която е била убита. В момента, в моя кабинет има сигнали за една жена, която е в риск - жертва на домашно насилие с две деца.

 

Тя има две възбранителни заповеди за защита, които не се изпълняват и тя е пребита на улицата. В момента предупреждавам прокуратура и полиция, тъй като следващия път ще бъде убита.  Не може безкрайно някой да бъде пребиван, да дава сигнали и да не се взимат никакви мерки. След това ще бъде в черните хроники“.

 

Държавата и институциите трябва да се грижат за всички жертви на домашно насилие, категорична е Стойчева. „Дори и да не става въпрос само за убийства има десетки, стотици случаи на жертви на сексуално и домашно насилие,  трафик на жени и момичета. Най-закъсалите и тежки случаи са тогава, когато институциите не взимат никакви мерки и случаят се задълбочава. Имаме много такива - над 100 случая на деца - жертви на насилие в нашата зона „Закрила“.

 

В един случай, който е изоставен и не се работи добре, става все по-свирепо и жестоко насилие и все по-тежки стават травмите“. Хората обикновено не желаят да помагат на жертвите, защото се страхуват да се докоснат до жестокостта на човешките същества, предупреди тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3642 |09.10.2018 Верижна катастрофа с пострадали бави движението на „Тракия” . 0| 4237 |04.10.2018 Напрежение в „Столипиново”, десетки се събраха заради блъснато от кола дете . 2| 4540 |04.10.2018 Предложение: Да се раздели България на 4 района . 0| 3753 |03.10.2018 Йонко Иванов: Предложенията за пътна безопасност нищо няма да променят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads