Реклама / Ads
17| 4775 |13.02.2011 НОВИНИ

Анонимка от 15 реда предизвиква СРС за В. Танов

.
Шефът на агенция “Митници” Ваньо Танов е бил подслушван на базата на справка от 15 реда, чийто източник е анонимен.
 

Това обяви членът на подкомисията за контрол върху използването на СРС и зам.-шеф на парламентаХристо Бисеров (ДПС) в “Панорама” по БНТ. По въпросните 15 реда била образувана разработка “на база на непроверена оперативна информация за корупционни схеми”. Тя била присъединена към основната разработка за контрабанда, въпреки че информацията в справката нямала нищо общо с първото разследване, пише Труд.

Бисеров разказа, че самият оперативен работник от службите е записал, че данните в справката са “с най-ниска степен на достоверност”, но въпреки това Танов е закачен на подслушване. Депутатът “повдигна завесата” и за друго обстоятелство, установено от подкомисията в парламента. Според него съществуват ясни писмени доказателства, че в нощта, в която тече митническата проверка в бирената фабрика “Леденика”, са били проведени  6 телефонни разговора между висшестоящи представители на властта. Бисеров уточни, че два от тях били между Танов и премиера Бойко Борисов. И в шестте разговора обаче ставало дума за прословутата бирена фабрика.

Досега бял свят са видели три записа на телефонни разговори на властта за фабриката и собственика Михаил Михов, по-популярен вече като Мишо Бирата. Това са двата разговора Танов-Борисов, откъдето се яви прякорът на бизнесмена и се разбра, че е имало митническа проверка във фабриката, а третият е между Танов и тогавашния му заместник Антоний Странджев. Бисеров не уточни кои са героите от останалите 3 разговора, които не са “изтекли”.

Според депутата скандалът в момента е не “кой подхвърля флашки”, а как работят спецслужбите. Имало данни, че те подслушват, докладват информация или я прикриват незаконно и са създали паралелен ред за работа, който заобикаля законите. Отговорността за злоупотребите със СРС носели МВР шефът и председателят на ДАНС.

Подкомисията за контрол на подслушването погва и случая със СРС-тата за лекарите от Горна Оряховица, научи “Труд”. Депутатите ще разследват защо изобщо и по какво досъдебно производство докторите са били подслушвани, какви са резултатите от СРС-тата и разследването и на какви основания са декласифицирани разговорите. Проверката ще е основание Цветанов да бъде привикан отново на разпит пред комисията. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6650 |08.02.2011 Дясната ръка на Баретата се е предал в полицията . 1| 4681 |19.01.2011 Закопчаха служители на реда за подкуп . 37| 7809 |09.01.2011 Търсят се главни редактори на „Труд”, „24 часа”, "168 часа” и "Жълт Труд" . 2| 4945 |29.06.2010 Уволниха дисциплинарно предателите на матурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads