Реклама / Ads
19| 5719 |18.03.2014 НОВИНИ

Цонев: Разговорът между Борисов и Танов е автентичен

.
Разговорът между бившия премиер Бойко Борисов и бившия шеф на Агенция „Митници" Ваньо Танов е автентичен. Това съобщи пред журналисти в парламента депутатът от ДПС и председател на Временната анкетна комисия за Мишо Бирата Йордан Цонев.
 

Той посочи, че на провелото се днес заседание в комисията е изслушан служителят на ДАНС, отговарял за СРС-тата. Той е бил изслушван и от Постоянната подкомисия на 41-то Народно събрание относно контрола върху СРС-та.

„Информацията, която той е дал тогава на подкомисията, се потвърди и днес. Тя е класифицирана", посочи Цонев.
„Потвърждението на автентичността на разговора идва първо от самия Борисов, който не оспори, че има такъв разговор. Второ, от г-н Танов, който не оспори, че предмет на разговора с премиера е бил точно такъв, само че каза, че е имало и други разговори и това е сглобка от няколко разговора. Не се потвърди това, че е сглобка от няколко разговора. Нещата са такива, каквито ги знае обществото - разговор е имало и след него има настъпили последици, които ние сме длъжни да изследваме и да опишем в доклада си до Народното събрание", заяви депутатът.

По неговите думи комисията се е концентрирала върху това да види дали действията на Агенция „Митници" по установяване на нарушения в акцизен склад са нанесли щети на бюджета, дали длъжностни лица са упражнили неправомерно правомощията си и са спрели проверки, които биха могли да предотвратят ощетяване на бюджета.

„Проверката е законна, вследствие на получен сигнал. Тя е констатирала, че в събота вечерта във фабриката се работи при намалено осветление. Намерена е работна тетрадка, в която има указания да се работи в събота и не... вечерта, при намалено осветление, без шум и в неделя вечерта да се промият всички тръби и уреди и да се оставят в понеделник така, че да не личи, че е работено. Проверката е установила, че те са в сериозно нарушение", посочи Йордан Цонев.

Цонев добави, че съмненията, че Борисова се е обадил, за да спре тази проверка, се потвърждават.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5166 |18.03.2014 Бареков към Борисов: Научихте ли разликата между процент и коефициент? . 10| 5114 |17.03.2014 Местан: Защо ВСС мълча при груби намеси на изпълнителната власт между 2009-2013? . 35| 5691 |11.03.2014 Ваньо Танов: Разговорът ми с Борисов е сглобен от няколко различни срещи . 52| 5604 |08.03.2014 Б. Димитрова предвиди люта битка между БСП и ГЕРБ на евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads