Реклама / Ads
12| 5257 |20.07.2020 НОВИНИ

Антон Кутев: Всяка власт забравя къде се намира. Сагата ще завърши с тежък крах на Борисов

.
Антон Кутев
Борисов категорично ще катастрофира - дали сега, или на есен, няма значение. Не знам как ще завърши за Иван Гешев. Той е загубил всякаква представа за това къде се намира. Нарушават се базисните принципи на римското право и демокрацията.
 

Това заяви пред bTV депутатът от БСП Антон Кутев.

 

"Вероятно вотът не недоверие няма да мине утре. Но той съществува, за да индикира проблемите, не за да събаря правителството. Не съм сигурен, че днешният дебат доведе до решение. Имам усещането, че живеем в различни светове. до решение. Имам чувството, че живеем в различни светове. Те казаха, че всичко е наред, няма корупция. Всичко върви. Хората отвън крещяха. Това са два свята, единият е излишен", посочи Кутев.

 

По думите му основанията за внесения вот на недоверие са безбройни, а в центъра попада фигурата на главния прокурор Иван Гешев.

 

"Проблемът е, че не се разследва. Българите са толкова убедени, че този човек спи с пистолета и пачките под възглавницата, че дори не се подлага под съмнение автентичността на снимки и записи. НЯма българин, който да не е убеден, че корупцията съществува. Става дума за това как главния прокурор не разследва очевидни доказателства. Колко време трябва на прокуратурата и следователите? Колко време трябва да се разбере дали този глас е на Борисов? Не можем да разберем дали премиерът държи един милион в шкафчето", коментира още депутатът от БСП.

 

Той определи изнасянето на доказателства от страна на прокуратурата като нарушение по три точки от Конституцията и заяви - утре ще бъде поискано изслушването на Иван Гешев в парламента.

 

"Искаме стартиране на смисления разговор относно това какви са правомощията на прокуратурата. Доста пъти в миналото е използвала пропаганда - типичен причер за това е Вишински. При нас пропагандата и прокуратурата вървят ръка за ръка. Гешев използва всички средства на пропагандата, за да внуши предварително вина. Работата е да се съберат всички доказателства и да се вкарат в съда и тогава да се получат присъдите, които трябва да има. За това не трябва да има граници. За това съм напълно “за”, посочи още Кутев.

 

Той определи схемата, по която действа прокуратурата в момента като: "Не е ясно за какво влизаш, но е ясно, че ще излезеш с нещо".

 

"Цялата държава говори за Бобокови като за престъпници, а срещя тях няма внесено обвинение. Нямам нищо против, ако са виновни. Но дайте като се докаже да се вадят записи, снимки. Всичко... Вероятно по всички повдигнати обвинения срещу Божков, той ще бъде осъден за 2. Но после той ще осъди България за отоншението, което е получил", коментира още Кутев.

 

"Гешев не е журналист и слава Богу. Когато той се държи така, стигаме до едно единствено име - прокурорът Вишински. Нарушават се базисните принципи на римското право и демокрацията. Тя се крепи на тях", коментира Кутев.

 

Депутатът от БСП заяви - протестите няма да спират, но левицата няма да се опита да ги "яхне". От опозицията ще търсят начини като един от тях е изслушване на Гешев в парламента.

 

"Сагата ще завърши с тежък крах за Борисов. Не знам как ще завърши за Гешев. Той е загубил представа къде се намира. Борисов обаче категорично ще катастрофира. Дали сега или на есен, няма значение", отсече още Кутев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5902 |19.07.2020 Антон Николов, IT мениджър, бит на протестите: Има светлина в тунела. Всеки ден съм на площада . 27| 9410 |16.07.2020 Антон Златанов въртя, сука, но не каза нищо за момчетата на Каратиста, пратени на протестите . 10| 5548 |09.07.2020 Адвокат на близките на Милен Цветков: Кристиан Николов отказва да помага по всякакъв начин . 11| 7649 |05.07.2020 Антония Първанова: Цялото ми семейство преживяхме коронавируса без паника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads