Реклама / Ads
48| 12478 |22.01.2023 НОВИНИ

Антони Тренчев: Действията на българските власти са абсурдни, Nexo ще съди България за 1 милиард долара

.
Антони Тренчев
”Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект. Действията на българските власти са абсурди, излишни и голяма част от тях - незаконни. Ние ще отговорим по подобавящия начин на това”. Това каза съоснователят на Nexo Антони Тренчев в първото си интервю в медиите. Той обяви още, че отдавна не живее в България.
 

Най-добрите фирми на глобално ниво оценяват щетите, които ни нанесе акцията на българската прокуратура . Става въпрос за над 1 млрд. долара и ще вземем мерки да си отстоим интересите. Той уточни, че щетите са особено големи, защото компанията е била пред лансиране на американската борса НАСДАК. Сега това се отлага, защото трябва да изчистим щетите от тази некомпетентна акция на прокуратурата. В отговор на въпрос, Тренчев посочи, че се уточнява дали иска да е срещу държавата или прокуратурата., каза още той по Нова телевизия.


За вина не се дискутира никъде освен в българските медии, дпълни той.


Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и отново ги определи като “абсурдни”.


“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със стандартен текст. Това е, което е показано и на колегите ни, задържани за кратко в София”, каза той.


По думите му официалните обвинения - неговото и на Коста Кънчев, все още не са връчени.


Тренчев заяви категорично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo”, уточни той, опровергавайки официалната теза на прокуратурата.


Тренчев обясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в списъка на издирвани лица. “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в реално време”, обясни Тренчев. Той уточни, че това е сертифицирана програма, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не. “Това е възможно само при блокчейн технологиите и криптовалутите”, поясни Тренчев.

 

Беше удобно да се ударят партии като ''Продължаваме промяната и ''Демократична България'' и да се саботира третия мандат, заяви още съоснователят на криптобанката на Nexo.

 

''Знаех за някои от нашите колеги, които ми споделиха, че ще направят дарение на ''Демократична България'', поясни той.


''Имало е коментари от страна на органите на реда, че сега ще се научим на кой да даряваме пари'', подчерта Тренчев.


''Ние сме глобална, легитимна компания, на която посегнаха'', допълни съоснователят на криптобанката 'Nexo.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3591 |20.01.2023 Херо Мустафа възмутена - корупцията изкривила действията на българските институци . 1| 5293 |13.01.2023 Антони Тренчев: Няма да правим медийни изяви преди да видим обвинителен акт . 1| 3122 |08.01.2023 Проф. Антоний Тодоров: Партиите се страхуват от нови избори . 4| 3265 |08.12.2022 От ГЕРБ-СДС се възмутиха, че руският митрополит Антоний посети България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads