Реклама / Ads
20| 9149 |25.09.2020 НОВИНИ

Д-р Антония Първанова: В България близо 800 са починали от COVID-19, но 300 000 са го преживели

.
Д-р Антония Първанова
„Когато гледаме цялата обстановка, този който взема управленски решения, трябва да се влияе не от емоциите, а от фактите. В България близо 800 са починали от вируса, но 300 000 са го преживели. Това не е първата епидемия, която сме преживели. Няма защо да се твърди, че той е по-опасен от всеки друг вирус. Грипът убива деца“, подчерта д-р Първанова.
 

Това заяви д-р Антония Първанова в „Лице в лице“ пред bTV.


За да се обяви втора вълна на коронавирус, то се налага това да е придружено с много сериозен доклад и данни на здравното министерство. Това обаче не се случи. Последиците върху бизнеса и живота на хората са много съществени посочи тя.


„Когато има намаляване на броя на смъртните случаи и заболелите, трябва да можеш да го докажеш. В графиките на Швеция се вижда, че намалява броят на позитивните случаи през последните седмици“, допълни тя.


"Тестовете, с които се открива COVID-19 представляват метод, който доказва наличието на РНК на вируса. Това, че си болен се доказва със съвкупност от данни плюс положителен тест“, заяви д-р Антония Първанова. „Не може да се разчита на PSR теста, той не е точен. Не трябва да се тестват здрави хора, защото резултатите няма да са реални“, заяви тя.


Д-р Първанова цитира научни данни, според които 30% от хората са се срещали с различни щамове на коронавируси. „Значи 50% от населението са склонни да се заразят. Защо децата се разболяват по-малко? Децата имат по-малко рецептори, за които COVID-19 се захваща. Това доказва, че 50% от тестовете са фалшиви“, подчерта Първанова.


По думите ѝ мерките само ограничават движението, но не и разпространението на вируса. „Благодарение на тези мерки 2 милиона деца в света ще загубят живота си“, цитира данни на „Лансет“ тя.

 

„1,3 милиарда деца не са имали възможност да ходят на училище по време на пандемията. Трябва да се съвземем и да покрием тези щети, които политиците ни нанесоха“, обяви тя.


„Тоест с мерки или без мерки еднакъв брой хора ще се заразяват“, допълни Първанова.


„Аз си направих тест, защото имах симптоми – висока температура, болки в гърлото, кашляне и умора. Така бе установено, че съм се разболяла“, призна здравният експерт.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9442 |25.09.2020 Sputnik: Управляващата мафия в България нарича протестиращите ”измет” и ”стадо” . 18| 8009 |25.09.2020 Международни институции: Полицейското насилие, рестрикциите на пресата и още червени флагове в България . 0| 5253 |25.09.2020 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията Западна България за периода 28.09-02.10.2020 г. . 17| 6294 |24.09.2020 Велизар Шаламанов: Русия има интерес към военното строителство в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads