Реклама / Ads
0| 4258 |17.11.2015 НОВИНИ

Арестуваха в Германия две жени и един мъж за атентатите в Париж

.
Полицията на германския град Аахен е задържала две жени и мъж при операция, свързана с петъчните атентати в Париж, съобщи Ройтерс.
 

Засега полицията отказва да даде информация за самоличността и националността на арестуваните три лица.

 

Аахен се намира близо до границата на Германия с Белгия и Холандия.

Самото задържане е станало в близкия град Алсдорф.

 

Съчевременно стана ясно, че Салах Абдеслам, срещу когото е издадена международна заповед за задържане заради атентатите в Париж, е бил рутинно проверен на 9 септември в Австрия. Информацията беше изнесена от австрийското вътрешно министерство, цитирано от Франс прес.

 

Самоличността на французина била проверена при рутинен контрол в западната провинция Горна Австрия, след като той влязъл в страната от Германия в кола с още двама мъже. Тримата казали, че искат да бъдат една седмица на почивка в Австрия и продължили по пътя си, защото по онова време не са били издирвани.

Името на двамата му спътници до момента не е споменавано във връзка с атентатите, подчерта вътрешното министерство.

 

Води се разследване къде Абдеслам е пребивавал и каква е била целта на престоя му в Австрия, добави министерството, което уточни, че работи в тясно сътрудничество с френските власти.

 

В Австрия, чието население е 8,5 млн. души, има радикални ислямистки групи, главно във Виена, съобщава bTV. Страната досега е започнала съдебно преследване срещу 43 души по подозрение за връзки с джихадизма.

Около 250 заподозрени екстремисти са напуснали страната, за да отидат в Сирия и Ирак. 40 от тях са загинали, а 70 са се върнали в Австрия по данни на вътрешното министерство.

 

Австрия е и една от главните транзитни страни в Централна Европа за бежанци, които идват от Близкия изток и минават през Балканите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5029 |17.11.2015 Задържаха Сидеров и Чуколов, напрежение пред следствието . 9| 4451 |16.11.2015 Меркел пас за включването на Германия в битката с "Ислямска държава" . 5| 4140 |15.11.2015 Арестуваха 130 бежанци при спецакция . 0| 4080 |13.11.2015 РБ с предложения за промени в Закона за социалното подпомагане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads