Реклама / Ads
6| 7046 |10.11.2021 НОВИНИ

Арх. Иван Шишков: Филмът, който ни прожектира асфалтовата партия, ще ни излезе изключително скъпо

.
Арх. Иван Шишков
Филмът, който ни прожектира асфалтовата партия, ще ни излезе изключително скъпо. Когато казваш истината, можеш да се усмихваш. Но това, което откриваме, не е за усмивка. Чудим се държавата как функционира?! Фирмите поеха агресивен курс към МРРБ. И когато тръгнахме да правим сметка, тези, които казваха, че нямат пари за заплати, а протестират, в един момент се оказа, че същите тези фирми са взели едни милиони. А имат претенции да вземат едни други обещани пари.
 

Това каза зам.-министърът на МРРБ арх. Иван Шишков в „Честно казано“ с Люба Кулезич по Евроком.

 

Това са пари, които ги няма в бюджета. И не е ясно как държавата може да им ги осигури. Те са взимали парите с постановление на МС. Т. е с излишъци. И сега започнаха агресивна кампания.  

 

Никой не е подозирал, че картинката може да е такава. Няколко пъти казахме, че искахме да гарантираме парите на българите. Затова искахме да преговаряме със собствениците на фирми. Както виждате никой не дойде. Разваляме договорите за текущите ремонти. Трябва да довършат, обаче работата си. Ще се сключват анекси за зимната поддръжка. И от другата година подготвяме всичко да е на чисто.

 

Освен раздаване на пари безотговорно, има и още една схема. На практика се омаловажава законното строителство. Предишното управление – започнало е строителството без да има разрешение.  В края на 2018 г. Нанков възлага на шефа на АПИ да направи проверка на пътищата. Той дава списък на тези, които са  в лошо състояние за основен ремонт. На 76 процента от тези пътища, които са били за основен ремонт,  е направени текущ ремонт. Не се прави проект. За основните ремонти се прави проект, издава се разрешение за стоеж и се въвежда в експлоатация. При текущ ремонт това изчезва и няма гаранция от 10 години. Оказва се, че текущият ремонт е два пъти по-скъп от основния ремонт. Един друг министър трябва да разбере кой е автор на тези схеми.

 

Това е Бойко Рашков. Не е станало въпрос колко ще се надпише, но под форма на текущ ремонт на практика няма гаранция, качество, следене. За съжаление тези отклонения от закона се получиха като методика на робата. Изумително е как е правено всичко! Цялото ръководство заставаме зад всичко, което сме казали, защото то е безспорно.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6556 |08.11.2021 Иван Нейков: Няма да е изненада, ако утре някой атакува новия размер на минималната заплата . 47| 9060 |08.11.2021 Христо Иванов: Тезата на Борисов е „зад мен е потоп“ . 1| 3103 |04.11.2021 Антъни Иванов отива на финал на европейското с второ време . 0| 2707 |04.11.2021 Антъни Иванов ще плува на полуфинал на 200 метра бътерфлай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads