Реклама / Ads
0| 3128 |21.04.2022 НОВИНИ

Асен Генов: В коалицията са събрани жертвата и палача

.
Асен Генов
”Господин Петков не излезе с позиция, а за пореден път излезе с липса на позиция. Дали може да се постигне това мечтано обединение, аз се съмнявам, защото в тази коалиция е допуснат недопустим компромис - да събереш под един политически покрив жертвата и палача. БСП участва в тази коалиция без да се е разграничила от престъпното си минало.
 

И Кирил Петков има идеята да обедини тази част от политическия спектър в България, която по традиция се обявява критична, осъждаща и се противопоставя на точно тази част от историческото минало, с която БСП се гордее. От там насетне всяка една позиция на БСП е напълно обяснима и логична от тяхната гледна точка. Включително позицията на БСП за Украйна, която е много близка до позицията на господина с руския валутен псевдоним Костадин Костадинов. Темата се върти около това дали ще има предсрочни избори. Това е нещо, за което и Христо Иванов, и други представители на изпълнителната и законодателната власт от управляващата коалиция са казвали нееднократно, че сякаш предсрочните избори наближават. За мен тези избори ще бъдат смислени ако най-накрая българските политици - тези, които принадлежат и се определят като проевропейски, наистина вземат проевропейски и проатлантическа позиция", каза Асен Генов по "Нова телевизия".



"Колкото до "Има такъв народ" - тяхната роля ми се струва, че влиза към тази плоскост на политическо съществуване което можем да определим като затихващи функции. Трифонов много пъти допусна грешки и се опитва чрез няколко по-остри реторики да се върне в играта, критикувайки коалиционните партньори. Той и сценаристите му доказаха нееднократно своята политическа несъстоятелност. Това са хора без политическа култура - такива, които умеят добре да работят с емоциите на хората, но не умеят да увлекат тези емоции в политически тези. Те не са политици", заяви още Генов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5786 |21.04.2022 Атанас Славов: Ако депутатите не гласуват за оръжия за Украйна, ДБ ще обсъди участието си в коалицията . 0| 3981 |21.04.2022 Разпада ли се коалицията заради военната помощ за Украйна? . 0| 2914 |20.04.2022 Асен Василев ще участва в редовните пролетни срещи на МВФ и Световната банка . 0| 3103 |19.04.2022 След 2 часа дебати и дни на напрежение: Коалицията се разбра за парите за пътищарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads