Реклама / Ads
1| 4303 |25.06.2019 НОВИНИ

„Атака“ с апел към Каракачанов: Ако не може да се справи - да подаде оставка

.
Десислав Чуколов
Красимир Каракачанов не трябва да говори в бъдеще време какво ще направи. Той вече трябваше да говори какво е направил. Бихме отправили апел към, ако не може да се справи – да си подаде оставката.
 

Това заяви зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов в предаването "Лице в лице"  по бТВ.

 

По думите на Чуколов, Каракачанов не е се е справил с работата си по концепцията за ромите. Военният министър беше обвинен от зам.-председателя на "Атака", че носи отговорност и за сделката за новите изтребители за армията, която според партията на Волен Сидеров е неизгодна за България.

 

Позицията на "Атака" по въпроса за партийните субсидии е ясна от 2012-2013 година, когато сме предлагали  да бъде и 0 лева. Сега на първо четене сме гласували субсидията да бъде 1 лев, и на второ четене ще подкрепим предложението субсидията да бъде 1 лев.

 

На днешния коалицонен съвет беше повдигната темата, че има чуждестранни фондации, които спонсорират български партии, постави се въпросът за спонсорирането от фирми, въпросът за лозбима и решихме тези неща да бъдат изчистени в Закона за политическите партии и да бъдат ясни. Затова се договорихме с коалиционните партньори този закон да бъде оптимизиран, обясни Чуколов.

 

Има нещо много по-важно от парите и това са идеите. Парите са нужни като гориво, за да осъществява една партия дейността си – така гледаме на парите. Но ако само чужди фондации и фирми финансират партиите, аз какво ще кажа на избирателите след приемането на даден закон – "благодаря на спонсорите, в продукта има продуктово позициониране", заяви Десислав Чуколов.

 

Един гласоподавател като гласува за нас, в момента ние се отчитаме пред него всяка вечер по партийната ни телевизия "Алфа". Ако субсидията бъде намалена на 1 лев, ще измислим някакъв начин да продължим да го правим.

 

На коалиционния съвет решихме още да направим пред себе си и пред обществото един отчет докъде сме стигнали с нещата, които заложихме прди две години в коалиционното управление. Трябва да се провери кое куца, къде са добре нещата и да се ъпдейтнат нещата, ако трябва, посочи Чуколов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4807 |07.06.2019 Каракачанов: Като на Сидеров не му харесва коалицията – става, сдава и си заминава . 3| 3824 |06.06.2019 Каракачанов: Цената за Ф-16 ще е под началната оферта . 2| 3750 |04.06.2019 Каракачанов: Около 2 млрд. лв. е разумната цена за F-16 . 18| 6320 |06.06.2019 Каракачанов: С F-16 няма да нападаме Русия, изгодната цена за България е 2 млрд. лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads