Реклама / Ads
4| 3647 |02.09.2021 НОВИНИ

Пеканов: Планът за възстановяване няма да дочака редовен кабинет. България има нужда от тези средства

.
Атанас Пеканов Източник: стопкадър, bTV
България имаше нужда от редовен стабилен кабинет, който да я прекара през кризите. Пред нас имам много проблематични теми. Една от тях – Планът за възстановяване. Той няма да дочака редовен кабинет, защото икономиката вече има нужда от тези средства. Бъдещ служебен кабинет или този трябва да финализира Плана. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV вицепремиерът Атанас Пеканов.
 

„Трябва да бързаме, трябва да преминаване към финализирани и изпращане към Брюксел. Надяваме се да подадем Плана“, категоричен бе той.

 

По думите му има консенсус за това Панът за възстановяване да бъде изпратен.

 

„Зависи от техническото време дали настоящият служебен кабинет ще внесе Плана за възстановяване и устойчивост. Ще положим това да се случи в следващите седмици“, увери той.

 

Прочитът му на разговорите с народните представители е следния: „Не чух обструкция да не изпратим Плана“.

 

„В сферата на декарбонизацията и в сферата на върховенството на закона търпим доста критики и трябва да спрем да си заравяме главата в пясъка“, посочи Пеканов.

 

По думите му парите от Плана не са по риск, но е време да ги поемем. „Не трябва да рискуваме обаче проектите, те трябва да започнат“, уточни Атанас Пеканов.

 

Според него проектът за „Напоителни системи“ спъвал изпращането на Проекта. Четири директиви не отговаряли на европейските правила.

 

Пеканов обаче отбеляза, че при внасянето на Плана ще останат няколко големи въпроса – един от тях за въглищните централи.

 

Все още не са водени разговори с Пеканов дали ще бъде част от следващ служебен кабинет. Ако има нужда, би поел отговорност отново.

 

Що се отнася до възможен бъдещ проект на Кирил Петков и Асен Василев - не бил разговарял за това с тях. Не би дал оценки за такъв проект на този етап. Като хора подкрепя Василев и Петков, били големи професионалисти. Пеканов работел добре с тях. Дали би се включил в такъв проект - зависи от политиките.

 

Атанас Пеканов каза няколко думи и за ваксините. Според него те спасяват животи, но е нужно да се засили информационната кампания. Той призова да се спазват и наложените противоепидемични мерки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2892 |02.09.2021 Станислав Младенов: 15 септември е добра дата за внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост в ЕК . 1| 3508 |02.09.2021 Пеканов: Протестите бяха полъх на надежда и споделена вяра, че България може да се развива по-амбициозно . 0| 3603 |01.09.2021 Пеканов: България вероятно няма да може да изчака съставянето на редовно правителство, за да внесе в ЕК Плана . 7| 6796 |30.08.2021 Пеканов: Инфлацията е временна. Често в политически изказвания се спекулира със страховете на гражданите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads