Реклама / Ads
0| 4822 |06.04.2022 НОВИНИ

Славов, ДБ: ГЕРБ, които карат джипките на „Аркад“, ли ще защитават евроатлантическия ни избор?

.
Атанас Славов Източник: стопкадър, Евроком
Илюзия е, че ако това правителство падне, изведнъж ще дойде едно евроатлантическо мнозинство. Кое? На ГЕРБ? Колегите от ГЕРБ, които обслужиха геополитическия интерес на Русия с „Южен поток“ и карат джипките на „Аркад“, те ли ще защитават евроатлантическия избор на България? На тези, които им трябваха 10 години, за да поръчат самолети? Те ли са евроатлантическия избор на България?
 

Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ юристът доц. Атанас Славов, депутат от „Демократична България“.

 

„Жестът на правителството за бронежилетките и каските щеше да има смисъл в началото на войната. Днес просто каски и жилетки не вършат работа. Ние има какво да изпатим. Отговорността на това правителство е да направи следващата крачка и да изпратим военна помощ. Иначе ще бъдем запомнени с не много добри и ласкави думи. Ако това мнозинство не успее да вземе такова решение, няма друго, което би могло“, коментира още той.

 

„Няма как човек да остане равнодушен към политиката и тезите на „Възраждане“ по една проста причина – те обслужват путинския дневен ред, един мракобесен режим. Сякаш липсва критичната публичност в България и това позволява подобни гледни точки да се прокарват. Каква друга страна? Проповядването на агресивна война, защитата на диктатурата не е друга страна. Това е не само морално и политически, но и юридически укоримо“, обясни Атанас Славов.

 

„Мир като подкрепим Путин, за да приключи по-бързо войната? Това е безумие. Това е първата неанонимна война. Ние знаем не само ръководителите, не само Путин и неговите генерали, имената на извършителите знаем“, уточни депутатът.

 

„Това безумие, което се случва в Украйна, трябва да бъде спряно, но как? Тезата на „Демократична България“ е, че ние трябва да окажем военна подкрепа. Това е единственият начин нападнатият, жертвата, да може да прекрати войната, отблъсквайки нападението. Всичко останало е помощ за диктатурата, за фашизма в Русия“, смята Славов.

 

Той изрази надежда политическата рефлексия на управляващата коалиция да сработи през следващите дни и другата седмица проекта на решение за оказване на военна помощ за Украйна да влезе в зала.

 

За главния прокурор няма две мнение в коалицията

 

„Всички сме влезли в тази коалиция с много ясен ангажимент - съдебна реформа, отстраняване на главния прокурор и още няколко фундаментални неща“, заяви Атанас Славов и добави, че с КПКОНПИ също се придвижват нещата.

 

Предпоставки за предсрочни избори?

 

„Ето затова е важно как ще останем в историята - като хората, които помогнаха на една близка, приятелска, партньорска страна като Украйна или като хора, които се опитаха да намерят някакъв елегантен изход от ситуацията. Решително трябва да застанем на страната на Украйна, защото брани цивилизационните ценности“, обясни той.

 

„Не мисля, че правителството ще подаде оставка заради кризата в Украйна. Най-малкото това би било безотговорно. В период на криза няма нужда от предсрочни избори. Има нужда от подкрепа за стабилни и дългосрочни политически решения. Уверен съм, че правителството ще намери устойчив изход от създалата се ситуация, въпреки всичко“, заяви Атанас Славов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4099 |26.03.2022 Медведев посочи четири случая, в които Русия може да използва ядрено оръжие . 0| 4483 |21.03.2022 Е. Йорданов: Повече от 12 години МВР е управлявано от ГЕРБ и има хора, които могат да изнасят информация . 0| 5034 |19.03.2022 Христо Иванов: Прокуратурата замита под килима отговорността на ГЕРБ, има двоен стандарт . 0| 3748 |18.03.2022 Атанас Атанасов: Зная поне 50 случая, за които Борисов трябва да се разследва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads