Реклама / Ads
3| 2848 |14.12.2022 НОВИНИ

Атанасова за кабинета ”Габровски”: Няма свръхочаквания за светло бъдеще

.
Десислава Атанасова
Този проектокабинет, освен подадена ръка, е и послание за компетентно управление, в което участват уважавани хора. Няма свръхочаквания за светло бъдеще, няма да отваря нови рани в обществената тъкан, а ще се опита да лекува старите.
 

България има нужда от редовно правителство, работещ парламент и ясна геостратегическа ориентация. Призовавам за разум и мисъл за България. Бог да пази България! Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Всички ние в тази зала, както и българските граждани, имаха възможността да се запознаят с впечатляващата биография на проф. Габровски.

 

Дори тези, които няма да подкрепят това предложение за проектокабинет, окачествиха тази биография като безспорна. Благодаря на политическите сили в тази зала, че не си позволиха да очернят образа на един от безспорните авторитети на българската медицина, наука и общество, каза Атанасова.

 

Тя отбеляза, че предложеният проектокабинет надхвърля партийните и идеологическите пристрастия.

 

Единствената възможност за стабилизиране на българската държавност и представителната демокрация е излъчването на правителство с програма с ясни приоритети и максимално широка подкрепа.

 

Проф. Габровски притежава необходимите качества, за да осъществи антикризисна стабилизираща програма, която да гарантира на българските граждани максимална сигурност. Този проектокабинет е възможност за всички политически сили и не бива да се отхвърля с лека ръка, апелира Атанасова.

 

По думите ѝ това може да е единствената възможност за излъчване на правителство в рамките на този парламент и поставяне на начало за решаването на политическата криза.

 

Десислава Атанасова увери народните представители, че евентуален кабинет на проф. Габровски ще внесе в максимално кратък срок законопроекта за държавния бюджет за 2023 г.

 

,,Ако обаче този проектокабинет бъде отхвърлен, това ще означава, че всички призиви за внасяне на бюджет от служебното правителство са били плод на лицемерие и дребни сметки за започване на предизборна кампания за поредните предсрочни избори'', посочи Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2886 |14.12.2022 Христо Иванов: В състава на проектокабинета ”Габровски” не виждаме ресурс за промени и реформи . 3| 2988 |14.12.2022 Независимият вече Божанков няма да подкрепи кабинета . 6| 2935 |14.12.2022 ДПС: Ще подкрепим кабинета ”Габровски”, но с много големи копромиси . 4| 3219 |14.12.2022 Парламентът решава за кабинета ”Габровски” /на живо/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads