Реклама / Ads
2| 2874 |14.12.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: В състава на проектокабинета ”Габровски” не виждаме ресурс за промени и реформи

.
Христо Иванов
Ние не можем да подкрепим това правителство. Истината е, че на страната ни трябва правителство. Това е приличен вариант и ако не гласуваме - край. Това са аргументите на ГЕРБ. Но днешният ден изисква да кажем какво да се прави. На България и трябва промяна, за да се справи с кризата. Трябва да разбираме, че ако не решим кризата, рискът с кабинет или без кабинет ще се върне. Тази необходимост от промяна е отправна точка за решаване на безизходицата. Това заяви Христо Иванов от ДБ.
 

Единият подход е да дойдат други, да изметат останалите и т.н. Видяхме, че това не работи, не произведе резултат. Другият подход е да игнорираме необходимостта от промяна, ще говорим за нея без да показваме основни причини. Това, което ДБ предлага, е подхода на съгласието. На разбирането е, че няма две Българии. И няма повече място за разделение и войни. Но съгласието, не може да бъде замитано под килима на проблемите. Съгласието не може да е церемониален жест, посочи той.

 

ГЕРБ, ДПС и другите партии, които бяха в опозиция не искат да разговарят за управлението през последните 12 години. Този разговор е за това, че България е затънала в корупция и това се отразява на всичко. Лесно е да кажем за Шенген, че Нидерландия е такава, Австрия онакава, но това не работи. Без такъв сериозен разговор не може да подкрепим управление на ГЕРБ, подкрепено от ДПС, каза още той.


Той се обърна и към г-н Габровски: Вие сте лекар, обществото е болно. Но вашата кандидатура не върви с ясна диагноза какво е заболяването в дълбочина, не върви с лечение. Проблемът е, че трябва кажем, какво е изкривяването. Трябва да има някаква норма. Какви са гаранциите, че няма да се превърнете в един кабинет "Беров". Мандатоносителят трябва да отговори на този въпрос. Това е кабинет, селектиран като служебен кабинет. Той не е отговор на проблемите на България. В състава на проектокабинета не виждаме ресурс за промени и реформи. Точно, защото е криза, трябва да си поставяме големи цели. Чухме предложенията за съдебна реформа. Но когато говорим за нея министерският съвет не може да я реши. Партията, която ви подкрепя, не говори по въпроса за конституционната реформа, заяви Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2917 |14.12.2022 Иво Христов към ЕП: Да не убиваме вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си . 5| 3041 |12.12.2022 Министър Христов за доставките на газ, ”Газпром”, ремонтите на АЕЦ ”Козлодуй” и ”Лукойл” . 2| 3137 |11.12.2022 Министър Росен Христов: От март месец ще заработи нов терминал за втечнен газ . 7| 3425 |09.12.2022 Христо Иванов: Без реформа в прокуратурата нищо няма да реши проблема. ГЕРБ бяга от темата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads